Gümüşhaneli Merhum İş Adamı Temel Kaya'nın Başarı Öyküsü Anlatıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Merhum İş Adamı Temel Kaya’nın Başarı Öyküsü Anlatıldı

Giriş Tarihi: 19 Nisan 2018 - 20:39

Son Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 20:39

Üniversite ve sektör işbirliği kapsamında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Koçkaya Holding’in kurucusu Gümüşhaneli merhum sanayici Temel Kaya, “Girişimcilik ve İnovasyon” temalı “Temel Kaya’nın ilham veren başarı öyküsü” başlıklı konferans ile anlatıldı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansın konukları arasında, Koçkaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya ve Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün yer aldı.

Temel Kaya’nın hayatını anlatan belgesel gösteriminin ardından konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Suat Gezgin, konuşmasına merhum Kaya’nın başarı öyküsünü anlatan geçtiğimiz ay Doğan Kitap’tan çıkan “Sessiz Devin Kalesi” adlı kitabın tanıtımı ile başladı. Gezgin, hazırlanan kitabı okuduğunda örnek alınacak lider bir kişiliği gözlemlediğini söyledi. Kitabın yazarı Bünyamin Aygün ise Temel Kaya’nın eğitime verdiği önemden bahsetti. Aygün, “İletişimcilere dahi örnek olacak bir yaşamı vardır. Böyle bir insanın hayatını yazmak sorumluluk ister. Bu sorumluluğu aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

“İnsanın edindiği eğitim onun en büyük sermayesidir”

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden merhum Temel Kaya’nın oğlu Cengiz Kaya, babasının hayata tek bir düzeyden bakmadığına vurgu yaptı. Kaya, “İnsanın edindiği eğitim onun en büyük sermayesidir. Hayat çok kolay, zor yapan bizleriz” dedi.

Konferans, soru-cevap bölümüyle son buldu. Etkinlik sonunda öğrencilere “Sessiz Devin Kalesi” adlı kitap hediye edildi.

 

image_print

HABERLER