GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER STAJLARINI ALMANYA’DA YAPTILAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER STAJLARINI ALMANYA’DA YAPTILAR

Giriş Tarihi: 21 Aralık 2018 - 18:38

Son Güncelleme: 21 Aralık 2018 - 18:40

Gümüşhane merkez İlçe Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Erasmus Plus kapsamında gerçekleştirilecek 3 aşamalı projenin ilk hareketliliği gerçekleştirildi.

02.12.2018 tarihinde 11. Sınıf Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Bölümü öğrencileri Almanya’da stajlarını tamamlayarak döndüler.

Almanya’nın Würzburg ilinin Ochsenfurt kasabasında bulunan Main Clinic Hastanesi ve kasabada bulunan hasta ve yaşlı bakım evlerinde 2 hafta staj gören öğrenciler dönüşte de Çekya’nın Prag şehrine kültür turu düzenledikten sonra buradan 16 Aralık 2018 tarihinde yurda döndüler.

2 haftalık staj süresince hasta ve yaşlı bakımı hizmetleri ve sağlık sektörü ile ilgili büyük tecrübe kazandıklarını belirten öğrenciler, farklı ülkelerdeki farklı uygulamaların sağlık sektöründe fikir ve uygulama zenginliği yaratacağını ve bu tür projelerin kendileri gibi diğer meslek lisesi öğrencilerinin de gelişimine büyük katkı yapacağını vurguladılar.

Öğrencilerin staj gördükleri Main Clinic Hastanesi, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kardeş okul seçtiğini bildirdi.

image_print

HABERLER