GÜMÜŞHANELİ ŞAİR OSMAN KAYA’NIN DUYGUSAL VASİYETİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ ŞAİR OSMAN KAYA’NIN DUYGUSAL VASİYETİ

Giriş Tarihi: 12 Temmuz 2020 - 21:37

Son Güncelleme: 12 Temmuz 2020 - 21:38

    Haber: Dr. Hüseyin Budak

Gümüşhanemizin değerlerinden biri gurbet şairi Osman Kaya 18.05.2020 pazartesi günü İstanbul’ da vefat etti.

Gümüşhane’nin Gökdere köyünde 03.02.1939 yılında doğan Osman Kaya yıllarca birçok Gümüşhaneli gibi Almanya’da gurbetçi işçi olarak çalıştı ve gurbet şiirleri, Gümüşhane, köy vatan özlemi, dürüstlük, din gibi konuları işledi.

Foter Osman olarak tanınan Kaya’nın bu yıl içerisinde şiir kitabı çıkmıştı. M. Fatih Çobanın derlediği şiir kitabı ‘can bağımdan’ isimli şiir kitabı 1000 kadar şiir içinden seçilmiş ve tasnif edilmiş şiirlerden oluşuyor.

Şair köyünde baba evini onarmış ve kullanılır hale getirip yazları bu evde geçiriyordu. Çok sevdiği Gümüşhane il merkezinde meyve bahçeli evi bulunan Kaya son yıllarda İstanbul’da yaşıyordu.

Köyüne defnedilmek vasiyeti bulunan ve bunu şiirinde de anlatan Osman Kaya korona salgını günlerinde İstanbul’da vefat etmiş ve orada defnedilmişti. Ailesi çok sevdiği ve vasiyeti olarak köyüne nakli kubur yapılmasını talep etmektedir.

Gümüşhane Üniversitemizin bir yüksek lisans tezi ile bu halk şairimizi araştırıp değerlendirilmesi kadirşinaslık olacaktır.

Çok sevdiğim dayım Hacı Osman Kaya’ya Allahtan rahmet diliyorum.

Beni Köyüme götürün şiirden iki kıta:

Yad elde garip koymayın

Beni köyüme götürün

Köyümden çekip almayın

Beni köyüme götürün

*****

Arzularım yad olmasın,

Gözüm yollarda kalmasın

Son mekan gurbet olmasın

Beni köyüme götürün

image_print

HABERLER