GÜMÜŞHANELİ SAVAŞ AYDIN TURİZMDE DESTAN YAZIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ SAVAŞ AYDIN TURİZMDE DESTAN YAZIYOR

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2019 - 13:57

Son Güncelleme: 21 Nisan 2019 - 14:31

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana köyünden gönül eri Savaş Aydın hiç durmadan, yorulmadan Gümüşhane turizm ve kültürü için çalışmalarına devam ediyor.

Bitki müzesi, lames (lemis) şenlikleri, Zigana Dağ okulu, Eko Turizm gibi pek çok çalışmayı başarı ile hayata geçiren ve sempozyum ve organizasyonlarla durmadan dinlenmeden çalışan ve tek başına kurumsal teşekküllerin yapamadığı pek çok etkinliğe imza atarak kurumlara örnek olan gönül eri Savaş Aydın’ın son etkinliği 20 Nisan 2019 Cumartesi günü Gümüşhane Üniversitesi’nde yapılan “Sürdürülebilir Ekoturizm ve Uygulamalı Örnekleri” oldu.

Savaş Aydın’ın kurucusu olduğu Zigana Doğa Okulu ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sürdürülebilir Ekoturizm ve Uygulamalı Örnekleri” konulu sempozyum Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Sempozyuma Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın, Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Aynur Çubukçu katılırken, EKO Turizm alanında özel çalışmaları olan Kürtün Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Olgun, Ekoturizmci Fatma Altun, İş Kadını ve Tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak, Müzik aletleri duayeni Emrah Kaya, Taşköprü Akgüller İşletmesi sahibi Mustafa Akgül, Tomara Şelalesi Tabita Parkı İşletmecisi Abdulbaki Kara, Ekoturizmci Güven Özel de, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Görevlisi İsmail Çalık yönetiminde bir panel yaptılar.

Sempozyuma katılan Vali Kamuran Taşbilek, salon girişinde sergilenen Gümüşhane yöresel el sanatları ve ürünlerinin sergisini gezip, daha sonra da sempozyum açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasına “Hakkari’de şehit olan dört evladımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” diyerek başlayan Vali Taşbilek yaptığı konuşmada eko turizmin önemini vurguladı.

image_print

HABERLER