Gümüşhaneli Şehitlerimiz Ebedi Yolculuklarına Uğurlandılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Şehitlerimiz Ebedi Yolculuklarına Uğurlandılar

Giriş Tarihi: 14 Kasım 2022 - 21:53

Son Güncelleme: 14 Kasım 2022 - 21:53

13 Kasım Pazar günü saat 16.20 sıralarında İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralanmış, yaralıların 39’u hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken bombayı bırakan şahıs sabaha karşı gözaltına alınmıştı. Saldırıda şehit olan Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi’nden 40 yaşındaki Adem Topkara ve Rizeli eşi Mukaddes Elif Topkara (37) bugün toprağa verildi.

Hain saldırıda hayatlarını kaybeden Topkara çifti, ikamet ettikleri Sarıyer’e bağlı Ayazağa Mahallesi Merkez Camii’nde bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildiler.

Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, acılı babalar Mustafa Topkara, Abdi Köseoğlu ve aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada basın mensuplarına konuşan Mustafa Topkara, “Halasının yanına bıraktılar çocukları, hadi biraz dışarı çıkalım dediler. Yapacak bir şey yok” dedi. Kızının tabutuna kapanan Abdi Köseoğlu ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

image_print

HABERLER