Gümüşhaneli Sevilen Akademisyen Fatih Yalçın Profesör Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Sevilen Akademisyen Fatih Yalçın Profesör Oldu

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2022 - 16:48

Son Güncelleme: 08 Aralık 2022 - 16:48

2018 yılından beri Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreterliğini yürüten Doç. Dr. Fatih Yalçın, “Karakoç’un Balkonu” adlı eseriyle Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı kürsüsüne profesör olarak atandı.

Bu çalışmada insan kimliğinin oluşum sürecinde medeniyet, şehir ve mimarinin belirgin bir etkisi olduğunu ve modern mimari tasarımın Batı’nın anlam-değer dünyasıyla şekillenen bir hayat tarzını dayattığını düşünen Karakoç’un şiirinde şehir, mimari ve kimliğin izdüşümlerini araştıran Yalçın, 2015 yılında yayımladığı “Yeni İslamcı Akımın Edebiyat Okulu: Mavera Dergisi” adlı çalışmasıyla doçent unvanını almıştı.

PROF. DR. FATİH YALÇIN KİMDİR?

01.07.1978 tarihinde Torul Yücebelen Köyü’nde doğdu. Öğrenim hayatı boyunca babasının mesleği dolayısıyla birçok okulda öğrenim gördü.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğini bölümünü bitirdikten sonra Gümüşhane Kürtün’de göreve başladı. Daha sonra Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi’ne atandı. Gümüşhane’de uzun süre görev yapan Yalçın, bir grup arkadaşı ile birlikte Harşit Dergisini çıkardı.

2005 yılında Atatürk Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Bu arada Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra aynı üniversitede Yeni Türk Edebiyatı Alanında Doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini tamamladıktan sonra Bayburt Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Bu bölümde bir süre görev yaptıktan sonra Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kurdu ve 2017 yılına kadar bu bölümde akademik çalışmalarına devam etti. Aynı yıllarda başlayan Bayburt Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine 2017 yılına kadar devam etti.  2017 yılında Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Doçent olarak atandı. Bu görevinin yanında 2017 yılından beri Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Harşit, Dergâh, Aralık, Dergibi, Özgür Pencere, Herfene gibi edebiyat dergilerinde şiir, öykü ve denemeleri yayınlanan Fatih Yalçın evli ve üç çocuk babasıdır.

image_print

HABERLER