Gümüşhaneli Ünlü Kardiyoloji Uzmanından Kahve Tiryakilerine Güzel Haber - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Ünlü Kardiyoloji Uzmanından Kahve Tiryakilerine Güzel Haber

Giriş Tarihi: 07 Mart 2021 - 18:47

Son Güncelleme: 07 Mart 2021 - 18:47

Gümüşhaneli ünlü kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.Ali Metin Esen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kahve tiryakilerine güzel haberler verdi.

Prof.Dr. Ali Metin esen, sosyal medya hesabında şu bilgileri paylaştı:

“Kahve içenler; kalp krizi, felç ve kalp yetmezliğine bağlı ölüm risklerinden korunduğu kadar, kanser ve Alzheimer hastalığına bağlı ölüm risklerinde de korunuyor. 80 binden fazla kahve tiryakisi bireyle yapılan uzun süreli araştırma sonucuna göre; haftada 2-3 fincan sade kahve içen grupta risk faktörlerinde yüzde 19’luk bir azalma görünürken, haftada 4 veya daha fazla fincan kahve içen grupta risk faktörlerinde azalmadaki bu oran yüzde 20’ye çıkıyor. Ayrıca günde 5 kupaya kadar sade kahve tüketiminin aritmi riskini azalttığı, atriyal fibrilasyon ve diğer aritmileri önlediği ile ilgili ciddi klinik datalar oluşmuştur. Hatta şeker hastaları, kalp ve tansiyon hastalarının da güvenle kahve içebileceğine dair klinik datalar da bulunmaktadır.”

KAYNAK LİNK: https://www.facebook.com/profile.php?id=581192691

image_print

HABERLER