GÜMÜŞHANELİ VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR EDİYORUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Giriş Tarihi: 16 Mart 2020 - 17:33

Son Güncelleme: 16 Mart 2020 - 17:34

Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapılan toplantıda Gümüşhane’de koronavirüs salgın hastalığına karşı alınması gereken tüm önlemler masaya yatırılıp değerlendirildi.

16 Mart 2020 Pazartesi günü Gümüşhane Valilik salonunda yapılan toplantıya Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları Mustafa Anteplioğlu ve Mustafa Pala, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Porf.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara ve kamu kurumları yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

Vali Taşbilek, toplantı başlamadan önce basın mensuplarına bir açıklama yaparak: “Amacımız dünyayı tehdit eden bu virüs belasından Gümüşhanemizi korumak için alınan ve alınacak önlemleri konuşup görüşmektir.” Dedi.

VALİ TAŞBİLEK ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Devletimizin ilgili birimlerinin bizlere gönderdikleri talimatlar doğrultusunda ilimizde her türlü tedbiri alıyoruz. Bu toplantıda ayrıca farklı alınması gereken tedbirlerin neler olduğunun istişaresini yapacağız. Alınmış olan tedbirler çerçevesinde hem ülkemizde hem de ilimiz özelinde çok şükür herhangi bir sıkıntımız mevcut değil. Sağlık teşkilatımız gerekli tedbirleri aldı. Bu hastalığın gerek yayılmaması gerek bulaşmaması noktasında yapılması gerekenleri bizlere gönderilen talimatlar çerçevesinde geliştirdiğimiz yöntemlerle uyguluyoruz. Gümüşhane’de sağlık teşkilatımız gerekli tedbirleri aldı.Belediyemiz ve diğer kurumlarımız tedbirlerini alıyor. İlimiz özelinde baktığımız zaman herhangibir sıkıntı söz konusu değil. Gümüşhaneli vatandaşlarımıza basın aracılığı ile şu mesajı göndermek istiyorum: Bugüne kadar Gümüşhaneli hemşehrilerimizin göstermiş olduğu duyarlılık sayesinde şu ana kadar herhangibir sıkıntı yaşamadık. Bundan sonra da vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Gümüşhaneli vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu temizlik, sağlık ve hijyen kurallarına uyarak virüsten uzak kalma noktasında bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti bundan sonra da göstermelerini istirham ediyorum.”

UMREDEN DÖNEN VATANDAŞLAR KONUSU

Vali Taşbilek: Gümüşhane’de umreden dönen vatandaşlarla ilgili de şunları söyledi: “Sağlık Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Geçen günlerde Diyanet İşleri Başkanımız da açıkladı. Umreden dönen vatandaşlarımız lütfen 14 gün devletimizin yönlendirdiği şekilde evlerde izole edici şekilde tedbir alsın. Böylelikle Diyanet İşleri Başkanımızın tabiriyle kul hakkında girmekten imtina etmiş olurlar. Bu sağlık sorununun ülkemizde ve ilimizde görülmesini engelleme noktasında onlara da düşen çok önemli bir ödevdir. İstirham ediyoruz lütfen evlerinden çıkmasınlar. 14 günlük süreyi evlerinde kapalı alanlarda geçirsinler. Evlerin içerisinde biz onlara güveniyoruz. Kendi çocuklarını, aile fertlerini koruma noktasında tedbirli olacaklarını düşünüyoruz. Dışarıya çıkmasınlar. Çıkan vatandaşlarımız hakkında da diğer vatandaşlarımızın sağlığı tehlikeye düşürmelerinden dolayı gerekli idari ve kanuni yollara başvuracağımızı da buradan iletmek istiyorum”

SOSYAL MEDYADAKİ GERÇEK DIŞI PAYLAŞIMLAR İÇİN UYARI

Vali Taşbilek: “Sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarla ilgili olarak geçenlerde ilimizde böyle bir durumla karşılaştık. Devletimiz; insanları korkuya, endişeye sevk edecek paylaşımlar, gerçeğe aykırı paylaşımlar yapanlar için gerekli idari yaptırımları uygulayacaktır. Bizim ilimizde de arkadaşlarımız gerekli tespitler için çalışmalarını yapıyor” dedi..

Vali Taşbilek’în basın mensuplarına yaptığı açıklamadan sonra kurum ve kuruluş yetkilileriyle koronovirüs kosunda yapılan ve yapılması gerekli çalışmaların değerlendirilmesine geçildi.

image_print

HABERLER