Gümüşhaneli Yazar Salantur, Ünlü Siyasetçi ve Devlet Adamı Köksal Toptan’ın Hayatını Yazdı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Yazar Salantur, Ünlü Siyasetçi ve Devlet Adamı Köksal Toptan’ın Hayatını Yazdı

Giriş Tarihi: 26 Kasım 2020 - 21:07

Son Güncelleme: 26 Kasım 2020 - 21:11

Gümüşhaneli Gazeteci Sefa Salantur, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan’ın “orta halli bir ailenin çocuğu” olarak Karadeniz’in bir dağ köyünde başlayıp, devletin zirvelerine uzanan öyküsünü kaleme aldı, “Sakin Güç Köksal Toptan” başlıklı kitapla okuyucu buluşturdu.

Uzun yıllardır Anadolu Ajansı’nda görev yapan Gümüşhaneli Gazeteci Sefa Salantur, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı Köksal Toptan’ın Karadeniz’in bir dağ köyünde başlayıp, devletin zirvelerine uzanan öyküsünü, “Sakin Güç Köksal Toptan” başlıklı kitapla okuyucusuyla buluşturdu.

Gazeteci Sefa Salantur’un 2 yılda kaleme aldığı, Necla Feroğlu’nun editörlüğünü yaptığı belgesel nitelikli kitapta, Toptan’ın 60 yıllık siyasi hayatına ilişkin çocukluk yıllarından itibaren anıları, siyasi tecrübeleri ve merkez sağın tarihçesine ışık tutacak belgeler yer alıyor.

Doğan Kitap’tan yayımlanan kitapta, Toptan’ın çocukluk ve gençlik yılları, siyasete girişi, bakanlık görevlerinde yaşadıkları, DYP’de parti içi mücadelesi, AK Parti’ye geçişi, TBMM Başkanlığı ve tecrübeleri aktarılıyor.

60 yıllık siyasi hayatında 5 darbe yaşayan Toptan’ın, demokrasi yolunda yaşadıklarının anlatıldığı kitapta, siyasetin ustaları Süleyman Demirel ve Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmalarına yer veriliyor.

Demirel’in 1980 darbesi sonrasında zorunlu ikamete tabi tutulduğu Zincirbozan’dan yazdığı mektupların bulunduğu kitapta, görev yaptığı dönemlerde önemli toplantıların ve sohbetlerin perde arkası anlatılıyor.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER