Gümüşhaneliler, Büyükelçi Tanju Bilgiç’i Moskova’da Ziyaret Etmeli - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneliler, Büyükelçi Tanju Bilgiç’i Moskova’da Ziyaret Etmeli

Giriş Tarihi: 08 Ekim 2023 - 13:46

Son Güncelleme: 08 Ekim 2023 - 13:54

Hasan Pir

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin Rusya Büyükelçiliği’ne atanan ve ataması 14 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gümüşhaneli hemşerimiz başarılı diplomat Tanju Bilgiç, 1 Kasım’da Moskova’da yeni görevine başlayacağını duyurdu.

Anadolu’da insana vefa çok önemlidir.  İnsanına sahip çıkmada Gümüşhane, en önde gelen Anadolu şehirlerindendir. Gümüşhaneliler, Tanju Bey’i hiç görmemiş olsalar bile aidiyet ve hemşerilik bağından dolayı kendi evlatları gibi sahip çıkar, severler.

Gümüşhane gibi ekonomisi ve geçim kaynakları fakir olan şehirlerde devletin üst kademelerinde görevli bir bürokratın var olması çok büyük bir zenginlik sayılır.

Bu bağlamda; Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği gibi çok önemli bir göreve gelen Sayın hemşerimiz Tanju Bilgiç Gümüşhane için çok önemli bir zenginliktir.

Son 5 yıl içinde dünya genelinde yaşanan çeşitli olaylar Türkiye ile Rusya’yı birbirine muhtaç iki dost ülke haline getirmiştir. Her iki ülke birbirinden devasa boyutlarda ihracat ve ithalat yapmaktadır. Rusların turizm cenneti ise adeta Türkiye’dir.

Hal böyle olunca Hemşerimiz Sayın Bilgiç’in Moskova Büyükelçiliği’ne atanması sonrası Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret diyaloğunun daha üst seviyelere çıkması beklenmektedir. Zira, Sayın Büyükelçi Bilgiç, daha göreve başlamadan geçen hafta Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret ederek yetkililerle Rusya Türkiye arasındaki ticaret konularını konuşup müzakere etmiştir. Tanju Bey, yeni görevine 1 Kasım’da başlayacağını da bu ziyaret sırasında açıklamış ve ziyaret sebebini de şöyle belirtmiştir: “Türkiye ve Ankara ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunduk.”

HEMŞERİMİZ ONUR ÇAK’IN TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Gümüşhane’de bir kamu kurumunda görev yapan hemşerimiz Onur Çak, 22 Eylül 2023 tarihinde bu önemli konuya dikkat çekerek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı: “Gümüşhane’deki sorumlulara çağrıda bulunmak istiyorum. Yaklaşık bir hafta önce Gümüşhaneli hemşerimiz Tanju Bilgiç’in Moskova Büyükelçiliği’ne atandığını öğrendik. Hepimiz sevindik ve gururlandık. Bizim yapmamız gereken konu, sayın büyükelçimize hayırlı olsun ziyareti yapılarak Rusya’dan Türkiye’ye yatırım yapacak işadamlarına diğer iller gibi Gümüşhane yatırım olanaklarını da anlatması talep edilmelidir.”

Başarılı çalışmaları, ciddiyeti, mevzulara ve mevzuata hâkimiyeti ve Gümüşhane Sevdası ile tanıdığımız Sayın Çak, Gümüşhane’nin kalkınması için tek başına adeta bir kurum yoğunluğunda çalışmalar yaparak bunları sosyal medya hesaplarından sürekli paylaşmaktadır. Bu güzel çalışmalar için değerli hemşerimiz Onur Bey’e teşekkür ediyorum.

Onur Bey’in teklifi çok önemli. Gümüşhane’de ticaretle, ihracatla ve ithalatla uğraşan iş adamları, ticaret, turizm ve ekonomi ile ilgili STK’lar ve Odalar bu teklifi değerlendirmeli ve yapılacak bir organizasyonla bir Gümüşhane heyeti Sayın Büyükelçi Tanju Bilgiç’e hayırlı olsun ziyaretine gitmelidir. Onur Bey, belki bu ziyaretin Türkiye’de yapılmasını düşünmüş olabilir ama, bence bu ziyaret Moskova’da yapılmalı. 1 Kasım sonrasında Gümüşhane ekibi randevu alarak Moskova’da Sayın hemşerimizi ziyaret edip, Rusların Gümüşhane’yi tanımaları noktasında Sayın Bilgiç’in yardımını istenmelidir. Böyle bir ziyaretten Hemşerimiz Sayın Büyükelçi Bilgiç’in de çok memnun olacağı kanaatindeyim.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER