Gümüşhaneliler de İdare Mahkemesi istiyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneliler de İdare Mahkemesi istiyor

Giriş Tarihi: 28 Mayıs 2021 - 0:05

Son Güncelleme: 27 Mayıs 2021 - 23:46

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 28.05.2021

26 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Giresun’a da idare mahkemesi kuruldu.

Adalet Bakanlığı’nın 26 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararında şöyle denildi: “2576 Sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu Ve Görevleri Hakkında Kanu’nun 2 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca bölgenin coğrafi durumu ve iş hacmi göz önünde tutularak Adalet Bakanlığınca Giresun ilinde İdare Mahkemesi kurulmuştur. Buna göre Giresun İdare Mahkemesi’nin yargı çevresinin Giresun ili olarak belirlenmesine karar verilmiştir.”

Giresun’a da idare mahkemesi kurulması ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birbiri ile çok yakın mesafelerde bulunan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize illerinin tümünde idare mahkemesi kurulmuş oldu.

Doğu Karadeniz’in iç bölgesinde yer alan Gümüşhane’de ise idare mahkemesi olmaması nedeniyle vatandaşlar komşu illere gitmekte büyük zorluk yaşıyorlar.

Önceleri Trabzon İdare Mahkemesi’ne bağlı olan Gümüşhane, geçtiğimiz yıllarda ise Erzincan İdare Mahkemesi’ne bağlanmıştı.

Hem Trabzon, hem de Erzincan’a ulaşımda yaşanan coğrafi zorluklar nedeniyle Gümüşhane ilinde de bir idare mahkemesi kurulması isteği Gümüşhane kamuoyunun uzun süredir gündeminde bulunuyor.

Diğer taraftan Gümüşhane çevresindeki illerin tümünde Bayburt hariç hem adli, hem idari mahkemeler varken sadece Gümüşhane ve Bayburt illerinde  adli mahkemeler bulunuyor, idari mahkemeler bulunmuyor.

Önümüzdeki günlerde Gümüşhane’deki pek çok STK’nın, Gümüşhane’de de idare mahkemesi kurulması için konuyu Adalet Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı’na taşıması bekleniyor.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 28.05.2021

image_print

HABERLER