Gümüşhaneliler Dikkat… Apartmanlarda Da Karantina Uygulanmaya Başlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneliler Dikkat… Apartmanlarda Da Karantina Uygulanmaya Başlandı

Giriş Tarihi: 08 Mart 2021 - 19:36

Son Güncelleme: 08 Mart 2021 - 19:36

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ

Sağlık Bakanlığı’nca koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ve ‘Çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan Gümüşhane’de, 8 katlı Bengim apartmanı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Gü m ü ş h a n e merkez Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 8 katlı apartman, artan koronavirüs vakaları ile temaslı sayısının fazla olması nedeniyle salgın tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Konu ile ilgili Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Apartmanda pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle, virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu adreste karantina tedbiri uygulanmasına, belirtilen karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir”

HABERE YORUM / OLAY GAZETESİ

 “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son rakamlarla hâlâ kırmızı bölgede en yüksek riskli iller arasında yer alan Gümüşhane’de bir apartmanın karantina altına alınması dikkatleri akraba ve komşuluk ilişkilerindeki dikkatsizliğe çekti. Gümüşhaneliler ikamet ettikleri apartmanlarda ve sitelerde komşuluk ve akrabalık gel – gitlerine ara vermezlerse her an her apartman karantinaya alınabilir. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı apartman karantina kararı tüm Gümüşhanelilere ders olmalı ve apartmanlarda komşuluk ve akraba ilişkilerine ara verilmelidir. Apartman içi de olsa görüşmeler telefonlarla yapılmalıdır. Gümüşhane’yi pandemiden hep birlikte uygulayacağımız tedbirlerle kurtaracağız.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER