Gümüşhanelilerden  İrşadi Baba ve  Kenan Yavuz Müzesi Ziyareti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhanelilerden  İrşadi Baba ve  Kenan Yavuz Müzesi Ziyareti

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2022 - 22:46

Son Güncelleme: 23 Haziran 2022 - 22:48

Gümüşhane gazeteci ve yazarlarından Yusuf Sadık, Niyazi Karabulut, Hasan Pir ve Gümüşhane’nin kanaat önderlerinden iş adamı Salih Korkut  19 Haziran 2022 Pazar günü Bayburt iline yaptıkları gezide önce Bayburt Oruçbeyli köyünde medfun bulunan  Bayburt’un önemli kanaat önderlerinden ve manevi mimarlarından  İrşadi Baba ve Ağlar Baba’nın kabirlerini ziyaret ettiler.

Gümüşhane ekibi Bayburt’taki ikinci ziyaretlerini Demirözü ilçesine bağlı  Beşpınar Köyü’nde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne yaptılar.

Bayburt gezisini değerlendiren İş Adamı Salih Korkut şunları söyledi, “Bildiğiniz gibi İrşadi Baba ve oğlu Ağlar Baba Bayburt’un yetiştirdiği çok önemli şahsiyetlerdir. Bu önemli şahsiyetleri zaman zaman ziyaret ederek ruhları için birer fatiha okumak bizim vefa borcumuzdur. Biz de bu ziyaretimizde vefa borcumuzu ödedik. Daha sonra ise Demirözü ilçesi Beşpınar Köyü’nde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ni ziyaret ettik. Çok güzel bir çalışma. Bu çalışmanın bir örneğinin de Gümüşhane’de yapılması gerekir. Hem geçmiş kültürümüzü günümüze taşıyor, hem de gelecek nesillere görsel bir miras sunuyor. Kurucusu Kenan Bey’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

Geziye katılan eğitimci gazeteci yazar Yusuf Sadık ise, “Bayburt’ta çok önemli kültür ve mana hazinelerimiz var. İrşadi Baba ve Ağlar Baba bunlardan sadece ikisi. Allah kabul etsin Oruçbeyli Köyü’nde kabir ziyaretlerini yapıp, Müzeye geçtik. Beşpınar köyündeki Müzeyi çok merak ediyordum. Müzede sergilenen pek çok proje bizim çocukluğumuzun ve gençliğimizin objeleri idi. Müze bizi yıllar öncesine götürdü. Duygulandık. Benzer bir müzenin Gümüşhane’de de kurulmasına önayak olacaklara her türlü desteği veririz” dedi.

image_print

HABERLER