Gümüşhanelilerden Vali  Taşbilek’e Kura Teşekkürü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhanelilerden Vali  Taşbilek’e Kura Teşekkürü

Giriş Tarihi: 29 Temmuz 2023 - 0:00

Son Güncelleme: 29 Temmuz 2023 - 0:00

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin şirketi bünyesinde çalıştırılacak 8 personel için müracaat eden 234 kişi arasından noter huzurunda kura çekildi.

Kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen ve Gümüşhane 1.Noter Vekilinin katılımıyla gerçekleştirilen kura töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, başvurularının 18 Temmuz’da sonlandırıldığı personel alım sürecinin son aşamasında olduklarını söyledi.

Başvuru yapanlar arasında ilan edilen kadro sayısınca ve o kadar da yedek olmak üzere noter tarafından vatandaşların huzurunca kura çekileceğini kaydeden Demirkıran, “Kura sonucunda nasip olanlarla mesai arkadaşı olarak devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarımız da şanslarını diğer alanlarda deneyecekler. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Gümüşhane 1. Noter Vekili Handan Çelik Erdoğan’ın işlemlerin nasıl yapılacağına dair açıklama yapmasının ardından her bir kategoride başvurusu kabul edilenlerin isimleri tek tek okundu ve fanusun içerisine atılan isimler çekilerek açıklandı.

Kurumun İŞKUR üzerinden iş çağrısına çıktığı 11 personelden 1 vagondril operatörü için müracaat eden 2 kişinin belgeleri eksik olduğu, 1 dozer operatörü ve 1 konkasör operatörü kadrolarına ise hiç müracaat olmadığı için bu branşlarda kura çekimi yapılamadı.

Kura çekilişine katılan ve başvuruları kabul edilen 3 kişilik büro görevlisi kadrosuna 221, 2 kişilik şase ustası kadrosuna 3, 1 kişilik motor ustası kadrosuna 4, 1 kişilik elektrik ustası kadrosuna 4 ve 1 kişilik ekskavatör operatörü kadrosuna müracaat eden 2 kişi için kura çekilerek isimler belirlendi.

Kuradan çıkanların isimleri kurumun resmi web sitesinde yayınlandıktan sonra güvenlik ve arşiv soruşturmalarının tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde işe başlatılacakları öğrenildi.

ADAYLAR VE YAKINLARI  DA KURA ÇEKİMİNİ İZLEDİ

İl Özel İdaresi Sosyal tesislerinde 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü yapılan noter kurası çekimini adaylar ve yakınları da izledi. Kurada adı çıkan adayların sevinçleri salonda renkli görüntüler oluşturdu.

VATANDAŞ VALİ TAŞBİLEK’E TEŞEKKÜR EDİYOR

Noter kurası ile yapılan personel alım belirlemelerinde adalet duygusunun zedelenmediğini belirten vatandaşlar, bu konudaki takdir ve  talimatlarından dolayı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’e teşekkür ederek şunları belirttiler: “Adalet duygusu bu milletin en önemli değerlerindendir. Adaletle yapılan işlerden vatandaşımız memnun olduğu gibi, kimsenin kimseye bir kıskançlığı ve düşmanlığı da oluşmamaktadır. Herkes hakkına razıdır. Bir hak yeme olayı vuku bulmamaktadır. Bu nedenle, İl Özel İdaresi tarafından alımı yapılan personel alımında her zaman şaibeyi içinde barındıran mülakat uygulamasından vazgeçilip noter kurası çekimi yapılması Gümüşhane’yi memnun etmiştir. İnşallah bu uygulama bundan sonra da bütün kurumlarda devam eder. Bu önemli ve güzel uygulamadan dolayı Vali Taşbilek’e ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ediyoruz”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MÜLAKATIN KALDIRILACAĞINI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Nisan 2023 tarihinde Ankara Spor Salonu’nda seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılacağını duyurarak şunları söylemişti: “Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Kamuda işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.”

image_print

HABERLER