Gümüşhane’nin 3 Boyutlu Modeli Çıkarılacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin 3 Boyutlu Modeli Çıkarılacak

Giriş Tarihi: 23 Eylül 2022 - 20:24

Son Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 20:27

Gümüşhane’de “Drone İle Dijital Şehir İkizi Güncelleme Çalışması” gerçekleştirilecek.

 “Dijital Şehir İkizleri- 3 Boyutlu Model Güncelleme Çalışması”, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 26-27 Eylül 2022 tarihlerinde Gümüşhane’de gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek çalışmalarda özellikle şehrin önemli bölgeleri, kentsel dönüşüm alanları, tarihi ve turistik alanları drone ile görüntülenerek 3 boyutlu modelleri güncellenecek. Gümüşhane İl Merkezinde yapılacak çalışmalara ilave olarak aynı çalışmalar Süleymaniye Mahallesinde de yapılacak.

Toplam 10 adet drone ile çekilecek görüntülerden elde edilen sonuçlar ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve Gümüşhane Belediyesi ile ücretsiz paylaşılacak.

Bu çalışma ile harita ve planlama çalışmalarında maliyet konusunda tasarruf sağlanarak mükerrer veri üretiminin de önüne geçilecek. 3 boyutlu olarak üretilen veriler kadastro parselleri ve Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile entegre edilerek belediye kent bilgi sistemlerinde, planlama aşamalarında ve afet öncesi risk belirleme çalışmalarında kullanılabilecek.

image_print

HABERLER