Gümüşhane’nin Acil Önceliği Yol… Yol… Yol… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Acil Önceliği Yol… Yol… Yol…

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2021 - 8:00

Son Güncelleme: 28 Aralık 2021 - 8:00

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 28.12.2021

Gümüşhane şehir merkezi ile Bağlarbaşı mahallesi arasındaki ana karayolu çok acilen bölünmüş çift şerit duble yol haline getirilmelidir.

Son olarak Polis Merkezi’nin, Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’nın, Adliye Binası’nın, yeni Devlet Hastanesi’nin ve Yeni KYK öğrenci yurdunun hizmete girmesi ile Bağlarbaşı mahallesi gerek aktivite gerekse nüfus yoğunluğu açısından büyük bir kapasiteye ulaşmış bulunmaktadır.

20 bin nüfuslu Gümüşhane Üniversitesi’nin, DSİ ve Karayolları Şube Müdürlüklerinin, Sanayi Sitesi’nin, Sema Doğan Yaşam Alanı’nın, birinci ve ikinci TOKİ konutlarının, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 4 okulun, KYK Kız ve erkek öğrenci yurtlarının, özel öğrenci yurtlarının Bağlarbaşı mahallesinde olduğu düşünülürse Bağlarbaşı mahallesi ile şehir merkezini birbirine bağlayan karayolunun artık duble hale getirilmesi çok acil bir hal almıştır.

Diğer taraftan şehir merkezi ile Bağlarbaşı Mahallesi arasında kalan Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik İl müdürlüğü, Yeni mahalle, Eskibağlar Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Akçakale Mahallesi gibi dört mahalle ve Gümüşhane’nin köylerinin büyük çoğunluğu bu yolu kullanıyor.

Erzurum, Erzincan, Bayburt illeri ile Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinin bağlantısı da yine bu yol üzerinden sağlandığı düşünüldüğünde çok yoğun bir trafik sirkülasyonuna sahip olan Şehir merkezi – Bağlarbaşı mahallesi arasındaki yolun bir an önce standartları yüksek bölünmüş çift şerit duble yol haline getirilmesi şu anda Gümüşhane’nin alt yapıda birinci önceliği olmuştur.

YENİ DEVLET HASTANESİ YOLU

Gümüşhane’de acil bir başka yol sorunu da yeni Devlet Hastanesi yoludur. Bağlarbaşı mahallesinin sarı köprü diye anılan bölgesinden Yeni Devlet Hastanesi’ne kadar olan yolun da bir an önce yine standartları yüksek bölünmüş yol özellikli olarak yapılması gerekir. Diğer taraftan bu yol, yamaçlı bölgeden geçtiği için yolun otokorkuluklarının ve gece ışıklandırılmasının da yine acilen yapılması gerekir.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 28.12.2021

image_print

HABERLER