GÜMÜŞHANE’NİN “CEP TELEFONSUZ OKULLAR” UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN “CEP TELEFONSUZ OKULLAR” UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Giriş Tarihi: 05 Eylül 2019 - 19:18

Son Güncelleme: 05 Eylül 2019 - 19:19

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, okulların başlamasına 4 gün kala 5 Eylül 2019 Perşembe günü   geniş katılımlı bir eğitim-öğretim yılı hazırlıkları değerlendirme toplantısı yaptı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Taşbilek şunları söyledi:

“2019-2020 eğitim öğretim yılının bütün ülkemize, çocuklarımıza, ailelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mutlu, erdemli, kişilikli bireyler yetiştirme noktasında okullarımız üzerine düşeni yapacaktır. Ailelerimizle, çevremizle birlikte geleceğimiz olan nesilleri, çocuklarımızı Türk milli eğitim sisteminin temel ilkeleri olan mutlu, erdemli, ahlaklı bireyler, dinine, vatanına, milletine, Cumhuriyetine, hem kendi hem insanlığın ortak değerlerine saygılı, onları sahiplenen, koruyan, çevresine, bütün insanlığa sevgiyle, saygıyla bakan, bütün insanlığın kaygılarını kendi kaygısı gibi gören bir nesil yetiştirmek amacındayız. 2019-2020 eğitim öğretim yılımız çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, bütün toplumumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini, mutluluk ve iyilikle devam etmesini temenni ediyorum.”

Milli Eğitim, Emniyet, Jandarma ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün konularında sunum gerçekleştirdiği toplantıya katılan kurum müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları söz alarak görüşlerini aktardılar.

HABERE YORUM

Vali Taşbilek’in eğitim öğretim değerlendirme toplantısında üzerinde durduğu önemli konulardan birisi de “CEP TELEFONSUZ OKUL” uygulaması konusu idi.

Vali Taşbilek; geçen eğitim öğretim yılında Gümüşhane’deki okullarda uygulanan cep telefonsuz okul uygulamasının bu yıl da devam edeceğini belitti.

Bu uygulamanın adına “okullarda cep telefon yasağı” dememek gerekir. Yasak kelimesi itici bir kelime. Cep telefonu yasağı yerine, “CEP TELEFONSUZ OKUL UYGULAMASI” denilirse olay hem daha iyi anlatılmış, hem de yasak kelimesi kullanılmamış olur.

GÜMÜŞHANE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; Vali Taşbilek’in geçen yıl okullarda başlattığı “cep telefonsuz okul” uygulamasını Milli Eğitim Bakanlığı bir çok ilde pilot olarak uygulayacakmış. Bu çok güzel bir gelişme.

Çocuklarımız, hiç değilse okulda geçirecekleri saatlerde cep telefonlarının esiri olmazlar. Gümüşhane örneğinin tüm Türkiye’de de uygulanması gerekir zaten Bakanlık da bu adımı atmış.

Bu çok önemli karar ve örnek uygulamadan dolayı Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek’i tekrar tebrik ediyoruz.

YORUM: HASAN PİR

image_print

HABERLER