Gümüşhane’nin Doktor Sorununu Kim Çözecek? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Doktor Sorununu Kim Çözecek?

Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2022 - 23:10

Son Güncelleme: 02 Ağustos 2022 - 23:10

Gümüşhane’de yapımı tamamlandıktan yıllar sonra hizmete açılabilen, açıldıktan sonra da yol sorunun bir türlü bitmediği Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde şimdi de doktor sıkıntısı baş gösterdi.

50 civarında uzman doktorla hizmet veren ve son günlerde bazı doktorların istifa etmesi bazılarının tayin olmasıyla birlikte doktor sıkıntısının yaşandığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde vatandaşların en çok müracaat ettiği ve başta yoğun bakım ve Covid-19 servisleri olmak üzere olmazsa olmaz branşlardan olan Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Gastroenteroloji ve diyaliz ünitesi için Nefroloji branşlarında uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor.

İlçelerindeki hastanelerde bile birden fazla Dahiliye uzmanının görev yaptığı Gümüşhane’de kentin en büyük hastanesinde Dahiliye uzmanının tek olması ve gelen hemen her Dahiliye uzmanının gitmesi vatandaşlar tarafından garipseniyor.

Bazı branşlarda tek doktor olması nedeniyle ameliyat ve poliklinik hizmetlerinde aksama yaşanan Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde kadro olmasına rağmen doktor atanmaması yaz aylarında yoğun gurbetçi gelişiyle birlikte nüfusu 2-3 katına çıkan kent merkezinde vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

Yaşanan bu durum çevre illerin, benzer şehirlerin çağ atladığı dönemde “Sahipsiz Gümüşhane” söylemlerin dillendirilmesine sebep olurken, sorunun çözümü noktasında hiçbir çalışmanın yapılmaması da vatandaşların içini acıtıyor.

image_print

HABERLER