GÜMÜŞHANE’NİN GÖNÜL ERİ MUSTAFA CANLI DA HAKKA YÜRÜDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN GÖNÜL ERİ MUSTAFA CANLI DA HAKKA YÜRÜDÜ

Giriş Tarihi: 27 Eylül 2020 - 20:40

Son Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 20:40

Ölüm Allah’ın emri, kaçınılmaz son…

Cenabı Allah, Kur’an-ı Kerim’inde “Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz.” (Ankebut suresi 57. Ayet) buyuruyor.

Allah’ın bu emri, Gümüşhane’nin değerli evladı Mustafa Canlı için de tecelli etti. Veren de O, alan da O…

Ölüm’ün bir son olmadığını, dünyadan sonra ahiretin varlığını, haşirde – yeniden dirilişten sonra ahirette ebedi yaşayışın olacağını Yüce Rabbimiz bize haber verip müjdeliyor.

Yani ölüm bir son değil,  bir yok oluş değil, bir kayboluş değil. Bunlardan da öte, ölüm tesadüfen gelişen bir olgu değil. Kâinatı yaratan Allah’ın bir programı. Onun emri ile olan bir hayat gerçeği… Bu nedenle en büyük tesellimiz, ölümle hayatın son bulmadığı, buradan da yeni bir âleme, ahiret âlemlerine gidişin olduğu gerçeğidir.

Gümüşhane’nin değerli evladı Mustafa Canlı da artık gidenler kervanına katıldı.

Ölümün yüzü soğuktur. Âni ölümler ise daha da üzücüdür. Mustafa Canlı Bey’in ölümü de ani gelişen bir ölüm oldu. Allah rahmet etsin.

Mustafa Canlı; Gümüşhane tarihine dostluğu, muhabbeti, tevazusu ve güler yüzü ile damga vuran bir gönül insanıydı.

Makam sahipleri için en tehlikeli durum “gurur” girdabı olduğu halde, Mustafa Canlı bu girdaba hiç düşmedi. Gurur, kibir ona hiç yaklaşamadı. Hayatını hep sade bir çizgide yaşadı.

Her zaman son sözü “Kader” söyler. Allah’ın takdiri böyle imiş.

Bundan sonra sevenleri artık Mustafa Canlı Bey’e dualar, fatihalar, yasinler ve hatimler gönderecekler.

Ölüm’ün öldürülemediği bu fani dünyada hepimiz ölüm gerçeğinden ders almak zorundayız.

Mustafa Canlı, ölüm gerçeğini belki de hayatta iken empati yaparak yaşayan çok az insandan biri idi.

Gümüşhane’de yaşanan her ölüm olayından sonra imkânı varsa her cenaze törenine iştirak etmiş, her taziye evini mutlaka ziyaret etmiştir. İmkânı yoksa mutlaka cenaze sahiplerini telefonla arayıp taziyede bulunmuştur.

Mustafa Canlı Bey’le 2010 – 2014 yılları arasında kent konseyi başkanı olduğum dönemde beraber çalıştık. Türkiye’de kent konseylerinin kurulmasına destek veren ilk belediye başkanlarındandı. Gümüşhane için kent konseyinde alınan kararları sabırla takip eder, en acımasız tenkitleri bile gayet sabır ve soğukkanlılıkla dinlerdi.

Son olarak Kurban Bayramı’nda geldiği Gümüşhane’de kendisi ile telefonla görüştüm. Gümüşhane Olay Gazetesi’nde “Haftanın Konuğu” programına kendisini davet ettim.  Memnun oldu. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle İstanbul’a döneceğini ama Gümüşhane’ye geldiğinde programa katılacağını ifade etti. Demek ki nasip değilmiş…

Allah (c.c.) ölümleri sebeplere bağlı kılmış. Mustafa Bey’in ölümü de salgın hastalık korona sebebiyle oldu.

Sevdiklerimizin ansızın aramızdan ayrılmasına neden olan bu amansız salgın hastalığın bir an önce son bulması için Yüce Rabbimize dua ederken, başta Gümüşhane’nin gönül eri Merhum Mustafa Canlı olmak üzere koronavirüs salgınında vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve  başsağlığı diliyorum.

Ruhları için Fatiha.

image_print

HABERLER