GÜMÜŞHANE’NİN İLK TELEFERİĞİNİN TEMELİ RAMAZANDAN ÖNCE ATILACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN İLK TELEFERİĞİNİN TEMELİ RAMAZANDAN ÖNCE ATILACAK

Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2017 - 14:31

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 - 14:31

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ

Gümüşhane’de rüya proje olarak nitelendirilen Karşıyaka Tabiat Parkı ve teleferik inşaatında son aşamaya gelindi.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, teleferik projesi temelinin Ramazan öncesi atılacağını söyledi.

Firma ile bakanlık arasında yapılan görüşmeler neticelendiğini kaydeden Pektaş: “ Proje bitti ve bakanlık tarafından onaylandı. Ayın 19’u itibari ile imzalar atılacak. 19’unun hemen sonrasındaki günlerde ise işin temeli atılarak inşaatına başlanacak” dedi.

29 yıllığına yap-işlet devret modeliyle ihale edilen Karşıyaka Tabiat Parkına yapılacak olan teleferik projesinin teknik ayrıntılarını da paylaşan Pektaş, “Yatay Uzunluk;  Bin 038 metre, Başlangıç ve bitiş arasında ki kot farkı; 250 metre, Kapasite saatte; 800 Kişi, Seyahat Süresi; 4Dakika 18 saniye, Kabin Sayısı; 18 adet, Kabin Kapasitesi  ; 8 Kişilik, Direk Sayısı; 5 adet olacak” diye konuştu.

Atatürk Parkından Karşıyaka Tabiat Parkına ulaşacak projenin yanı sıra park alanında 22 tane orman köşkünün de yapılacağını belirten Pektaş, “Ayrıca; giriş kontrol noktası, tanıtım birimi, idari ve ziyaretçi merkezi, mescit, çok amaçlı kır lokantası, büfe, otopark, macera parkı, piknik alanları, engelsiz oyun grupları, çocuk oyun parkları yapılacak. Proje tamamlandığında Gümüşhane’nin turizmi açısından önemli bir destinasyon alanı daha ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Projeyi hayat geçirecek Tekinalp Holding yetkilisi Ahmet Tekinalp ise, Önerilen teleferik sisteminin Klemli Gondol Tesisi olduğun belirterek, Gümüşhane’de hayata geçirilecek projenin saygın bir proje olarak dikkat çekeceğini söyledi.

Uzun yıllar güvenle kullanılabilecek Türk Mühendisi ve Türk emeğiyle anahtar teslim hizmete sunulacak teleferik tesisinin planlandığını dile getiren Tekinalp, “Ayrılabilir, tek halat dolaşımlı, ayrılabilir klemli, bir sürücü, bir dönüş istasyonu olan en son teknolojiye sahip bir sistem. Teleferik; sistemin kontrolünü yapan operatörler tarafından hız kontrolü yapılarak aşağı ve yukarı yöne yolcu taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. En son teleferik teknolojisi standartlarına (EN 2000/9/EC) uygun olarak çizim, imalat ve montajı yapılacaktır” dedi.

yeni-resim-6-300x232

yeni-resim-300x115

KAYNAY: GÜMÜŞKOZA GAZETESİ

http://www.gumuskoza.com.tr/iste-teleferik-projesi.html

 

image_print

HABERLER