GÜMÜŞHANE'NİN KURTULUŞU ETKİNLİKLERLE KUTLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE'NİN KURTULUŞU ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2020 - 19:34

Son Güncelleme: 15 Şubat 2020 - 19:35

15 Şubat 1918 de düşman işgalinden kurtulan Gümüşhane; işgalden kurtuluşunun 102.yıldönümünü 15 Şubat 2020 Cumartesi günü yapılan etkinliklerle kutladı.

Gümüşhane’de 15 Şubat etkinlikleri 14 Şubat 2020 Cuma günü akşamı Merkez kemaliye Camiinde tüm şehitlerimiz için mevlid okutulması ile başladı.

15 Şubat günü ise kutlama programı öncesi Belediye Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

15 Şubat Cumartesi günü yapılan kutlama  programına son Başbakanımız Binali Yıldırım da katıldı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında 15 Şubat 2020 Cumartesi günü Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gaziler Atatürk Anıtına tarafından çelenk sunuldular.

Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve son Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesaj okundu.

Programda daha sonra Gaziler adına Ali Gürcan Erkan bir konuşma yapıp, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri’ye kurtarılmış vatan toprağını sundu. Bir başka Gazi tarafından ise Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarı sunuldu.

Vali Kamuran Taşbilek tarafından da eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a Türk Bayrağı takdim edildi.

Kutlama programına katılan Son Başbakanımız Binali Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

 “…Rabbim bir daha bizlere böyle karanlık, böyle zor günler göstermesin. Geçmişte açık ve mertçe saldıranlar bugün namert bir şekilde ülkemiz üzerinde, topraklarımız üzerinde plan ve projeler yapıyorlar. Bugün Suriye’de, İdlib’te, Libya’da yaşanan budur. Mazlum ve mağdur İslam coğrafyasında yaşananlar budur. Herkes şunu bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la beraber etrafımızı kuşatan şer odaklarını da birer birer yok edeceğiz. Milletimizin güvenliği, selameti, geleceği için ne lazımsa hepsini eksiksiz yerine getireceğiz. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, ay yıldızlı bayrağın altında hür ve bağımsız yaşamaya devam edeceğiz…” dedi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“…Her türlü yokluk içerisinde iken birlik olan milletimiz 102 yıl önce ülkesinin işgali karşısında verdiği istiklal mücadelesiyle vatanını kurtarmıştır. Yeni bir devlet kurarak, kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağımızı tüm dünyaya haykırdık. Gümüşhane değerlerine bağlı, müstesna güzellikleri içinde barındıran, güzel yürekli, altın kalpli insanların şehridir. Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri içinde barındıran bu güzel şehir, son 17 yılda, devletimizin yapmış olduğu çok büyük yatırımlarla kabuğunu kırmış, çok büyük imkanlara kavuşmuştur. Gümüşhane, Allah’ın lütfuyla, 450’ ye yakın yaylasıyla, bir yaylalar şehriyken, yapılan devasa yatırımlarla bugün tüneller şehri olmuştur. Son 17 yılda, ilimize 15 milyar Türk lirası civarında bir kamu yatırımı yapılarak, ilimizin çehresi, vizyonu ve ufku değişmiştir. Hemen her sektörde yapılmış olan böylesine kıymetli yatırımlar, milletimize sunulan hizmetler nedeniyle, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Zat-ı alinize ve bütün bakanlarımıza Gümüşhanemiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İstiklal uğruna can veren aziz şehitlerimize rahmet, Gazilerimize sağlık, afiyet dileklerimi iletiyorum.”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“… Bu topraklar, bu vatan düşmanlarımız tarafından bizlere ikram edilmedi. Açlıkla yoksullukla zor şartlarla birlikte bizden katbekat güçlü düşmanla savaşarak bu toprakları vatan yapan atalarımıza böyle bir anmayı çok görmemeliyiz. Kurtuluş törenleri milletimizin hafızasını tazelemek ve o zorlukları yaşayan atalarımız için empati yapmak gibi çok hayati bir öneme sahiptir. Unutmamalıyız ki insan topluluklarını millet yapan en önemli değer ortak tarih bilincidir. Bu şuurun tazelenmesi ve kuvvetlendirilmesi için olmazsa olmazlardan biri geçmişi unutturmamaktır. Bir asırdan uzun süre önce bu topraklarda yaşananları, günümüzde ise yakın coğrafyalarımızda yaşananları görerek daha iyi değerlendirme fırsatı bulabilmekteyiz. Bağımsızlığın, ekmek gibi, su gibi ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bizlere göstermektedir…”

Programın sonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı bir gösteri yaptı. Tören Türk bayraklı atlıların geçit yapmasıyla sona erdi.

Eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kurtuluş programına katılmak üzere geldiği Gümüşhane’de bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi.

Binali Yıldırım,  Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ve AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını ve bazı esnafları ziyeret etti.

Kurtuluş etkinliklerine Vali Kamuran Taşbilek, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane il protokol mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

image_print

HABERLER