Gümüşhane'nin Torul İlçesinde "Öğrenen Lider Öğretmen" Etkinliği Başarı İle Tamamlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Torul İlçesinde “Öğrenen Lider Öğretmen” Etkinliği Başarı İle Tamamlandı

Giriş Tarihi: 04 Aralık 2023 - 21:13

Son Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 21:14

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Torul  ilçesinde görev yapan okul öncesi ve sınıf öğretmenleri “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimi etkinliğine katıldılar. Torul 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nda gerçekleşen “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimlerine 37 okulöncesi ve sınıf öğretmeni katıldı.

Eğitim başlıklarının “iletişim becerileri”, “sınıf yönetimi” ve “ölçme değerlendirme” olarak belirlendiği etkinlikler, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Eğitime katılarak yüz yüze eğitimlerini tamamlayan tüm öğretmenlere, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından yaşam boyu devam eden kişisel gelişimi desteklemek ve Türkiye çapında bütün öğretmenlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanan eKampüs’e katılım imkânı sağlanıyor.  

Torul İlçesinde görev yapan, Fatih Anaokulu, 15 Temmuz Şehitler İlokulu, Aktaş İlkokulu, Altınpınar İlkokulu ve Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Yıldız İlkokulu ve Kirazlık Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nda  göre yapan ve eğitime başvuru yapan 37 öğretmen 2-3 Aralık 2023 cumartesi ve pazar günleri  ÖRAV tarafından verilen “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimine katıldılar. Eğitimler Baysan Banu Uzun, Duygu Direkçi Tatar ve   Muhammet Türkmen tarafından verildi.

Eğitim etkinliğini ziyaret eden Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, öğretmenlerin bir ülkenin geleceğini şekillendirdiğini belirterek, “Öğretmenlik mesleği bizim için en güzel tercihtir. Öğretmenlik mesleği ile bu ülkeye hizmet ediyoruz. Öncelikle hafta sonu tatilinde farklı ihtiyaç ve programları olan öğretmen arkadaşlarımızın bu eğitim programını tercih ederek katılım sağladıkları için öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler öğretmenlerimize sadece akademik, sosyal ve sanatsal bilgiyi değil, aynı zamanda bu ülkenin temel değerlerini de vermeliyiz. Eğitim dünyası sürekli değişiyor ve gelişiyor. Bizler de bu süreci yakından izleyerek kendimizi güncel tutmalıyız. Bu tür gönüllü çalışmalar ile eğitimcilerimiz aldıkları güzel bilgileri okullarında öğrencileri ve meslektaşları ile paylaşıyorlar. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: Torul Milli Eğitim Müdürlüğü

image_print

HABERLER