Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Mazbatasını Alıp Görevine Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Mazbatasını Alıp Görevine Başladı

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2024 - 17:46

Son Güncelleme: 06 Nisan 2024 - 17:46

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Gümüşhane Belediye Başkanı seçilen fakat itiraz süreci nedeniyle mazbatasını bugün alabilen MHP’li Belediye Başkanı Vedat Soner Başer görevine başladı.

AK Parti’nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından bugün mazbata almaya davet edilen Başer, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Musa Küçük, İl Başkanı Mete Kaya, MHP’li ilçe ve belde belediye başkanları ve partililerle birlikte Gümüşhane Adliyesi’ne giderek mazbatasını aldı. 

BAŞER, KURBAN KESİLİP DUA EDİLEREK GÖREVİNE BAŞLADI

Belediye binası önünde yapılan kurban kesiminin ve Gümüşhane’nin kanaat önderlerinden Mehmet Devran Hoca’nın yaptığı duanın ardından konuşan Belediye Başkanı Vedat Soner Başer konuşmasında şunları söyledi:

“Bir devir kapandı, yeni bir devir başladı”

“100 günü aşan bir seçim kampanyasının sonunda bugün mazbatamızı aldık. Rakiplerimiz hukuki haklarını kullandılar. Bugün hukuki sonuç gerçekleşti ve mazbatamızı aldık. Artık bir devir kapandı, yeni bir devir başladı. Tertemiz bir sayfa açtık. Herkes rahatladı. Kimse kendini sıkıntıda hissetmiyor. Bizlerin yöneteceği belediyede kimse işiyle aşıyla asla ve asla tehdit edilmeyecek. Şehre huzuru ve barışı yeniden getireceğiz”

“Kimseyi ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız”

“Bizler artık yakamızdaki şanlı üç hilal bayrağımızı çıkarıp şanlı Türk bayrağını takıyoruz. İnşallah şahsım ve ekibim şehrü’l eminliğe yakışır bir şekilde şehri yöneteceğiz. Artık hizmetsizlik dönemi bitmiştir. Var gücümüzle gecemizi gündüzümüze katarak belediye çalışanlarımızla şehrimize hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Biz bu şehirde bir ve beraber olacağız. Bu şehirde mutlaka mutlu olacağız. Söz verdiğimiz her şeyi Allah’ın izniyle yavaş yavaş da olsa yerine getireceğiz. Bunun için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz”

“Şimdi çalışma zamanı, şimdi kucaklaşma zamanı”

“Herkes müsterih olsun. Bizler bu şehri sizinle beraber geleceğe taşıyacağız. Bu şehir bizim torunlarımızdan emanet, atalarımızın mirası değil. Bu mantıkla yürüyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın etkisini bu şehre vuracağız inşallah. Şimdi çalışma zamanı, şimdi kucaklaşma zamanı. Hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi duyguya ait olursa olsun, Gümüşhanelilerin hepsi bizim başımızın üstünde yeri var. Yeter ki niyetleri iyi olsun, niyetleri güzel olsun”

“Söz verdik iz bırakacağız”

“Seçim sath-ı mailinde söz vermiştim ama duymayanlar için söylüyorum: Şahsımın fotoğrafını hiçbir yerde görmeyeceksiniz. Buradan ilan ediyorum. Bir kez daha Belediyedeki mesai arkadaşlarıma sesleniyorum: Benim hiçbir fotoğrafımı odalarınıza asmayacaksınız. Oralara çocuklarınızın fotoğrafını asacaksınız. Onlara bakıp elinizi vicdanınıza koyup çalışacaksınız. Söz verdik. İz bırakacağız, iz bırakmaya geliyoruz”

BAŞKAN YARDIMCILARI VE ŞUBE MÜDÜRLERİ KARŞILADI

Konuşmasının ardından Gümüşhane Belediyesi binasına girişinde çiçeklerle karşılanan Başkan Başer’i Belediye Başkan Yardımcıları Kubilay Bozalan ve Mustafa Demir ile tüm şube müdürleri kapıda karşıladı. 

Karşılama sonrasında başkanlık makamına çıkarak koltuğa da yine Menmet Devran Hoca’nın yaptığı dua ile oturan Başkan Vedat Soner Başer, daha sonra tebrikleri kabul etti.

image_print

HABERLER