Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Oldu

Giriş Tarihi: 31 Mart 2024 - 22:39

Son Güncelleme: 31 Mart 2024 - 22:39

Gümüşhane’de bugün yapılan mahalli idareler seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı seçilen Eczacı Vedat Soner Başer, Gümüşhane’de bir devrin kapandığını ve yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Sandıkların 16.00 itibariyle kapanması ve sayım sürecinin başlamasının ardından MHP İl Başkanlığı önünde toplanan MHP’liler 10 yıl sonra yeniden kazandıkları Gümüşhane Belediye Başkanlığını halk oyunları oynayıp marşlar söyleyerek kutladı.

İlerleyen saatlerde sonuçların kısmen netleşmesiyle birlikte alana gelen yeni Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, havai fişekler eşliğinde balkon konuşması gerçekleştirdi.

“Bu kampanyayı hatasız ve kusursuz bir şekilde yönettik”

Konuşmasında Gümüşhane’de yeni bir dönemin başladığını kaydeden Başer, “95 gündür çok ağır bir kampanyanın ardından zafere ulaştık. 95 gündür ben eve gitmeden eve gitmeyen bir ekiple çalıştık. Özellikle Kadın Kollarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İl ve ilçe teşkilatıma, Ocak teşkilatıma, Kamu-Sen’e, özellikle TÜRKAV’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ben az benim ve ekibim kadar katkı koyan gizli kahramanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Seçim irtibat bürosundan bize en ince ayrıntısını düşürerek yapıyorlardı programları. Oradaki bütün arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Onların sayesinde bizler bu kampanyayı hatasız ve kusursuz bir şekilde yönettik” dedi.

“Bir devir kapandı, yeni bir sayfa açıldı. Gümüşhane kazandı”

Alandaki kalabalığa “Değerli hemşerilerim şehrinize sahip çıktınız” diye seslenen Başer, “Artık bir devir kapandı, yeni bir sayfa açıldı. Artık bu şehirde huzur olacak. Bu şehirde barış olacak. Kimse işiyle, aşıyla asla ve asla tehdit edilmeyecek. Kimse ayrıştırılmayacak, ötekileştirilmeyecek. Kimsenin siyasi partisi bizleri ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren tek tek şey var. Gümüşhanelilik ortak paydası ve aldığı sorumluluğu ve görevi yerine getiren mesai arkadaşlarımız. Dolayısıyla herkes müsterih olsun, biz kazandık Kürtün, Torul, Kelkit, Köse, Şiran kazandı. Biz kazandık Gümüşhane kazandı” ifadelerini kullandı.

“Asıl sorumluluğumuz şimdi başladı, yükümüz ağır”

Konuşmasında “Emaneti tekrardan ehline teslim ettiniz” ifadelerini kullanan Başer, “Bize güvenen, ekibimize güvenen, partimize güvenen, herkesin inşallah yüzünü kara çıkarmayacağım. Kimseyi pişman etmeyeceğim. Gece gündüz bu şehir için, bu insanımız için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğim. Asıl sorumluluğumuz şimdi başladı. Biliyorum yükümüz ağır, zor bir belediyeyi devralacağız. Ama bu Memleket Adama ve ekibimize güvenin. Herkes müsterih olsun, biz bu yükü paşa paşa kaldıracağız. Bunu tüm Gümüşhane’ye göstereceğiz” diye konuştu.

“Artık hizmetsizlik dönemi son bulmuştur”

Gümüşhane’nin sorunlarına acil bir şekilde değineceklerini dile getiren Başer, “Artık hizmetsizlik dönemi son bulmuştur. Acilen şehrimizin bütün sorunlarınla sizlerle beraber değineceğiz. Yine gücü sizlerden alacağım. Yine şevki sizlerden alacağım. Enerjiyi sizlerden alacağım. Dolayısıyla bu mazlum ve mazbut insanların yaşadığı bu şehri hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Başta Milletvekilim olmak üzere il başkanlığım, ilçe, başkanlığım ve bize bağlı tüm kuruluşlarla beraber Ankara’dan ne getirilecekse söke söke alıp geleceğiz inşallah” dedi.
 

“Şehri birlikte yöneteceğiz”

Meclis üyeleriyle birlikte şehrin projelerini tartışıp uygulamaya koyacaklarını ve şehrin bütün sivil toplum örgütleriyle, bütün akil insanlarıyla, konusundaki mahir insanlarla beraber çalışacaklarını vurgulayan Başer, “Mutlaka ve mutlaka Belediye’de kaybolan devlet otoritesini tekrardan tesis edeceğiz. Belediyemizle birlikte diğer kamu kuruluşlarımızın işbirliğini ve uyumunu üst seviyeye çıkaracağız. Devletimizin bütün kurumlarında birlikte çalışacağız. Devletimizin ve hükümetimizin bütün imkanlarını bu şehre tekrardan aktaracağız. Cumhur ittifakının etkisini bu şehirde tekrar göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Halkın üstünde hiçbir güç yoktur”

Başer, sadece ve sadece Gümüşhane’yi düşüneceklerini, 3-5 çıkar odağı ve 3-5 müteahhitti bu şehrin önüne asla ve asla geçirmeyeceklerinin altını çizerek, “Herkes hesabını doğru yapsın, halkın üstünde hiçbir güç tanımadık, hiçbir güç yoktur. Bu böyle biline. Ben bugün biraz da üzgünüm. Çünkü rahmetli babamı ben 2011 yılında bugün kaybettim. Keşke o da olsaydı bugüne şahitlik etseydi” dedi.

“Bu şehre ayırmadan, ayrıştırmadan hizmet edeceğiz”

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise yoğun bir seçim kampanyasını geçirdiklerini belirterek, “Partilerimiz çok yoruldu ama kurumlarımız da üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Emniyet Müdürümüze, Jandarma komutanımıza, seçim kurulu başkanımıza, bu konuyla ilgili bütün yetkili bürokrat arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhane’de yeni bir dönem başlıyor. Size söz verdik. Bu şehre ayırmadan, ayrıştırmadan hizmet edeceğiz. Biz Belediye Başkan adayımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza kefiliz. Ayırmayacaklar, ayrıştırmayacaklar. Canla, başla bu şehir için bu gençlik için çalışacaklar. Cumhurbaşkanlığı hükümetinin buraya gelen kaynaklarını çarçur etmeden burası için kullanacaklar. Buranın hizmetine sunacaklar. Gümüşhane’de 5 yıl içinde en güzel projelere imza atacaklar” ifadelerini kullandı.

MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya da Gümüşhane’de bugün destan yazıldığını belirterek, “Bu başarıda hepimizin emeği var. Allah hepinizden razı olsun. Sizler baskılara, tehditlere ve şantajlara boyun değmeden bu şehrimize sahip çıktınız” diye konuştu.

Gümüşhane genelinde kazandıkları Belediyeleri açıklayan Kaya, “Gümüşhane Belediyesi Vedat Soner Başer. ArzularKabaköy Belediyesi Rıza Çetin Tanış. Köse Belediyesi Turgay Kesler. Torul Belediyesi Evren Evrim Özdemir. Deredolu Belediyesi Ökkeş Alkan. Yeşilbük Belediyesi Sezai Doğan. Ünlüpınar Belediyesi Fikri Özer. Söğütlü Belediyesi İsa Koç. Özkürtün Belediyesi Yakup Turgut. Gümüşgöze Belediyesi Celil Erdoğan. Allah bütün ülküdaşlarımızdan ve sizlerden razı olsun. Emeğinize sağlık. Gümüşhane memleket adamla hak ettiği değeri bulacak inşallah” dedi.

Kadın Kolları, Ülkü Ocakları, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi adayları ve diğer parti organlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte halk oyunları oynayan gruba atlı gösteriler de eşlik ederken tarihi Gümüşhane köprüsünden çok sayıda havai fişek atıldı.

Kaynak: www.gumushane.gov.tr

image_print

HABERLER