GÜMÜŞHANE’YE GELEN ORMAN BAKAN YARDIMCISI’NA YANLIŞ HAFRİYAT SAHASI GÖSTERİLDİ Mİ? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’YE GELEN ORMAN BAKAN YARDIMCISI’NA YANLIŞ HAFRİYAT SAHASI GÖSTERİLDİ Mİ?

Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2019 - 13:33

Son Güncelleme: 21 Temmuz 2019 - 13:34

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Trabzon Orman Bölge Müdürü ve bakanlığın diğer yetkilileri iki gün önce Torul Limni Gölü Tabiat Parkı’nda ve Şiran Tomara Şelalesi Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundular.

HABERE YORUM

1-Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Akif Özkaldı’nın Gümüşhane ziyaretinde, geçen haftalar Gümüşhane’nin en önemli gündemi olan ve önemini halâ koruyan Karşıyaka mahallesinin tepe noktasındaki ormanlık alana Trabzon Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ve Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hafriyat döküm izni verilmesi ve 3 Temmuz 2019 tarihinde de yaşanan taş düşmesi olayı ve iznin verilişindeki yanlışlık gündeme getirilmeliydi.

2-İlgili bölgeye hafriyat döküm iznini Orman Bakanlığı veya Bakanlığın izni ile bağlı bölge müdürlüğü ve il müdürlüğü verdiğine göre bu iznin yanlışlığı da Gümüşhane’ye gelen en yetkili isim  Orman Bakan Yardımcısı’na saha gezdirilerek gösterilebilirdi.

3-İlgili bölgeden düşen taşların evine zarar verdiği kişileri Sayın Bakan Yardımcısı evlerinde ziyaret edip en azından bir geçmiş olsun diyebilirdi. (Orman Bölge Müdürü ve il müdürünün zarar gören bu kişileri daha önce ziyaret edip etmediklerini bilmiyorum.)

4-Yaşanan müessif olayın ve yaşanması muhtemel açık tehlikenin kendi mahallesini tehdit ettiği için sürekli koşuşturan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Sayın Arzu Ay Sayın Bakan Yardımcısı Özkaldı ile görüştürülebilirdi.

5-Bunlar şunun için önemli: Orman Bakanlığı ve bağlı kuruluşları herhangi bir izin verirken bu iznin etki sahası içindeki paydaşlarla ve yerel kuruluşlarla mutlaka görüşüp ona göre hareket etmeliydiler. Ama, Gümüşhane’de bu olmadı. Kendi mahallesinin sınırları içinde, mahallenin evlerinin hemen üzerine verilen izinden mahalle muhtarı ve mahalleli haberdar edilmedi.

6-Bilindiği gibi; Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi tahkim inşaatının hafriyat boşaltım deposu olarak şehrin hemen karşısındaki Karşıyaka mahallesinin üst bölümlerinde belirlenen sahaya döküm yapılması için ilgili firmaya Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşlarınca izin verilmişti. Bu izin yazışmaları daha önce Gümüşhane yerel basınında paylaşıldı. 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü de ilgili hafriyat depolama bölgesinden bazı vatandaşların evlerine ve karayolunda taş düşmesi olayı yaşanmıştı.

YORUM: HASAN PİR

image_print

HABERLER