Gümüşhane’ye Yeni Bir Öğretmenevi İstiyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’ye Yeni Bir Öğretmenevi İstiyoruz

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2023 - 14:50

Son Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 14:50

Gümüşhane Olay Gazetesi Haberi – 24.11.2023

43 Yıl önce hizmete giren Gümüşhane Öğretmenevi’nin yetersizliği Gümüşhane’deki eğitim sendikalarını harekete geçirdi.

Gümüşhane’de kurulu bulunan  üç büyük eğitim  sendikası temsilcisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada Gümüşhane milletvekilleri Av. Celalettin Köse ve Musa Küçük’ten  Gümüşhane’ye yeni bir öğretmenevi yapılmasını isteyerek şunları söylediler:

ERGİN ARSLAN: EĞİTİM BİR SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI VE MEMURSEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ 

“İlimize kalbini açan, altın kalpli insanlara gönlünü veren bütün öğretmenlerimizi saygıyla selamladıktan sonra, onların en güzel imkânları hak ettiklerini ifade etmek istiyorum. İlimizde sosyal, kültürel ve dinlenme alanları onların ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kalmakta. Özellikle farklı illerden ilimize gelip konaklama ihtiyacı duyan değerli öğretmenlerimize hizmet veren öğretmen evinin fiziki olarak, günümüz şartlarına göre yetersiz kaldığı aşikardır. Çevre illerin hemen hepsini gezdiğimizde ve oralardaki öğretmenevleriyle kıyasladığımızda ilimizde bulunan öğretmen evinin  yetersiz kaldığını görüyoruz. Öğretmenlerin aileleriyle birlikte, dinlenebileceği, hoşça vakit geçirebileceği, bir öğretmenevi tesisinin ilimiz için gerekli olduğu aşikardır. Yeni bir öğretmenevi ilimize çok yakışacaktır. Bunun için saygıdeğer yöneticilerimize ve  milletvekillerimizden bu konuda yardım ve müjdeli haber bekliyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle  mesleğini icra etme aşkıyla bu uğurda şehit olan öğretmenlerimiz ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimizi, rahmetle, minnetle yad ediyorum.  Emekliye ayrılan bütün öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık ve afiyetler diliyorum.”

MUSTAFA FEVZİ AKÇAY: TÜRK EĞİTİM SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI

“Gümüşhanemizde öğretmenevi sorunu yıllardır kanayan yaramızdır. 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bu sorunun tekrar gündeme gelmesi kadar doğal bir durum yoktur. 2000’in üzerinde çalışanı olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz mevcut öğretmeneviyle öğretmenlerimize yeterli hizmeti sunamamaktadır. Bu durumu özellikle sayın milletvekillerimizin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türk Eğitim Sen olarak milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Gerek Gümüşhane ilimize gerekse de ilimizde görev yapan bütün tüm Milli Eğitim çalışanlarına bir öğretmenevi talebimiz göz ardı edilmemelidir. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenleri gününü kutluyorum.”

FİKRET USTAOĞLU: EĞİTİM SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.. ” diyerek yeni nesillerin mimari olarak öğretmenleri gösteren Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günün sadece övgü dolu sözlerle kutlanmaktan  çıkarılıp tüm öğretmenlerimizin hak ettikleri değere kavuşturulması istiyoruz.  Ayrıca hem ilimize, hem de öğretmenlerimize yakışan yeni bir öğretmenevinin bir an önce yapılarak hizmete sunulmasını talep ediyoruz.  Bu konuda il Milletvekillerimizden müjdeli haber bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm eğitim emekçisi öğretmenlerimizin gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 24.11.2023

image_print

HABERLER