GÜMÜŞKOZA GAZETESİ 15 YAŞINDA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ 15 YAŞINDA

Giriş Tarihi: 06 Ocak 2020 - 15:00

Son Güncelleme: 06 Ocak 2020 - 15:06

Gümüşhane’nin saygın gazetelerinden Gümüşkoza 15. yaşına girdi.

http://www.gumushanedenhaber.com ailesi olarak 15. Kuruluş yıldönümünde Gümüşkoza Gazetesi’ni kutluyoruz.

Gümüşkoza Gazetesi sahibi ve Başyazarı Hüseyin Çelik’in Gümüşkoza Gaztesi’nin 15. yıldönümü nedeniyle yazdığı köşe yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

HÜSEYİN ÇELİK – GÜMÜŞKOZA 15 YAŞINDA

6 Ocak 2006… Soğuk bir kış günüydü. Gümüşkoza gazetesinin açılışını yaptığımız gün…. Cuma gününü seçmiştik .Günlerin en güzeli  olması nedeniyle… Gümüşhane’de 2006 yılından bu yana günlük olarak yayınlanmaya başlayan Gümüşkoza Gazetesi bugün 15 yaşına girdi. Kurulduğu günden beri doğru ve tarafsız haberciliğiyle, demokrat, özgürlükçü, din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavır alan Gümüşkoza Gazetesi bugün 4 bin 245’üncü sayısına ulaştı. Halkın içinde olan ve Gümüşhane’nin her yerine ulaşabilen, ilk günde olduğu gibi aynı heyecanla haberlerini okuyucularıyla buluşturan Gümüşkoza Gazetesi, Gümüşhane’de gazeteciliğin vizyonu olarak yoluna devam ediyor. 

Evet bugün tam 15 yılımızdan gün almış bulunuyoruz. Zor ve sıkıntılı süreçleri aşarak buraya geldik. Kapatılmayla karşı karşıya kaldık .Yılmadık. Ekonomik sıkıntılar çektik. Yılmadık. FETÖ gibi hain terör örgütü ile  hiçbir zaman en küçük bir bağımız olmadığı halde tasfiye edilmek için FETÖ’çülükle suçlandık, davalar açtık. Kazandık. Algı yapıldı .Dimdik durduk. Lakin hiçbir zaman sineye çekmeden Mücadele’mize devam ettik. Hiç korkmadık. Hiç yılmadık. Doğru bildiğimiz yolda rabbimizin bize biçtiği ömrü hep onun yolunda, kişilerin değil toplumun ve Gümüşhane’nin menfaatlerini öne çıkararak savunduk. Geldiğimiz nokta bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Allah’a şükrediyoruz.

Gazetecilik zor ve bir o kadar da sıkıntılıdır. Bunu gazeteciler iyi bilir. Bir kişi hakkında iyi yazarsanız, sizden iyisi yoktur. Bir gün yanlış yaptığını yazarsanız, sizden kötüsü olmaz. Onun için de hiç sevilmez gazeteciler. Hele de bürokrasi tarafından… Anadolu’da ki yerel gazeteler için devletin ilan gelirleri önemli bir yer tutar. Son yıllarda devletin yatırım gücünde ki azalış ister istemez bizleri de olumsuz etkiliyor. Kâğıt  başta olmak üzere bütün girdilerimize yüzde 50 oranında zam geldi. Zor bir süreçten geçiyoruz. Herkes sıkıntılı, bunu da biliyoruz. Bütün bunlara rağmen hiçbir zaman yolumuzdan sapmadık. Bugüne kadar gazetemizi kapatmak veya devretmek yoluna hiç girmedik. Bundan sonraki, süreçte de  taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Gümüşkoza, Gümüşhane’de üstlendiği misyonu ve gazetecilik vizyonuyla sonuna kadar da götürmeye devam edecektir. İlkeli gazeteciliğine Gümüşhane halkının verdiği destekle bugünlere gelen Gümüşkoza gazetesi bugün olduğu gibi bundan sonra da tarafsız ve objektif haberciliğine devam edecektir. Bayi bazında en çok okunan gazete olan Gümüşkoza gazetesini bu seviyeye getiren Gümüşhane halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Yayın politikasını vatandaş odaklı haberler olarak belirleyen gazetemiz, aradan geçen 15 yılında aynı politikasını devam ettirerek yayın hayatına devam edecektir. Yeni yaşın kutlu olsun, Gümüşkoza. Tüm çalışanları ve okuyucuları ile Gümüşhane halkına bugüne kadar ve bundan sonraki süreçte de verecekleri destekten dolayı teşekkürü borç biliyoruz.15 Yılın kutlu olsun Gümüşkoza diyoruz.

KAYNAK: GÜMÜŞKOZA GAZETESİ – 06.01.2020

image_print

HABERLER