GÜMÜŞSU ÜRÜNLERİ PANDEMİ İÇİN EN ÖNEMLİ ŞİFA KAYNAĞI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞSU ÜRÜNLERİ PANDEMİ İÇİN EN ÖNEMLİ ŞİFA KAYNAĞI

Giriş Tarihi: 09 Eylül 2020 - 19:49

Son Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 19:56

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ürün alım sezonunun açılışı nedeniyle haber sitemize açıklamalarda bulundu. Çimen, “Pandeminin zirve yaptığı bu dönemde vatandaşlarımızdan ürünlerimizi tüketmelerini tavsiye ediyorum. Allah bu  pandemiden tüm insalığı kurtarsın” Dedi.

İşleme Kapasitemiz Artıyor

Başkan Çimen, “2016 yılında devraldığımız Gümüşsu Fabrikamızda bugüne kadar tüm ürünler bazında 400 ton ürün işledik. Bunun ilimize sağladığı doğrudan katkı 3milyon civarına ulaştı. Bu parayı toplayıp getiren vatandaşımıza ödedik. Bu yıl geldiğimiz nokta ise yıllık 500 ton alım kapasitesi. Yaklaşık yıllık 3 milyonluk ürün alacak noktadayız. Doğrudan benim vatandaşımın cebine girecek. Hedefimiz ise yıllık 10milyon TL lik ürün alımı. Makine alt yapımız ve işleme kapasitemiz arttığında 10 milyon TL yi ilimiz ekonomisine, direk vatandaşımızın cebine girecek şekilde ödeyeceğiz” dedi

“Makine Techizat Yatırım Desteği Aldık

Kuşburnu fabrikasını 24 dönüm arsasıyla beraber 3.250.000 TL gibi bir rakama uzun vadeli krediyle aldıklarını belirten Başkan Çimen şunları söyledi, “Bugün fabrikamızın değeri 15 milyon TL. İlerde belediyemizin 50 milyon TL değerinde fabrikası olacak. Bu yatırımla gurur duyuyorum. Şimdi makine techizat yatırımı yapıyoruz. Aylık tek vardiyada 1 milyon şişe üretecek kapasiteye çıkacağız. Makinelerin üretim ve kurulumu 5 aylık bir süreç. 2021 yılı üretim yılı olacak İnşallah. Hem ilimize hem belediyemize bir gelir kaynağı olmakla beraber ülkemize de bir marka değeri kazandırmış olacağız”

İstihdam ve Gelir Üreteceğiz!

“Bir sloganımız var fabrikamız için; “Üreterek Kazanacağız, bir yandan doğrudan gelir sağlarken bir yandan da istihdam ve değer üreteceğiz” diyen Başkan Çimen açıklamalarına şöyle devam etti, “İlimizin bir markası olacak. GÜMSAŞ bünyesinde işlettiğimiz fabrikamızda bugün 25 kişi ilerde 50 kişi çalışacak. Dağıtım ağları ve üretim mekanizmasıyla direk olarak 3000 kişinin bu fabrikamızdan gelir sağlamasını hedefliyoruz. Bugün 1000 e yakın ailenin evine bu fabrika sayesinde ekmek giriyor. İnşallah 3’ e katlayacağız”

Yeni Ürünler Eklenecek

Başkan Çimen, “Ekibimiz çalışıyor; internet sitemiz yenilendi. Organizasyon ağını genişletiyoruz. Ürün çeşitlerini artıracağız. Yakın zamanda arkadaşlarımız AR-GE çalışmalarını yürüttüğü ürünleri de sitemize ekleyecekler. İnternetten alışverişin zirveye ulaştığı bu dönemde ürünlerimizi tüm ülkemize ulaştıracağız. Pazarda söz sahibi olmakta kararlıyız.” Dedi.

COVİD-19’un Çaresi Bu topraklarda

Konuşmasında Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirici besinler alınmasının tavsiye edildiğini belirten başkan Çimen açıklamasına şöyle devam etti, “Tüm ürünlerimiz organik ve doğadan. Arkadaşlara söyledim, bu fabrikada glikoz gibi kimyasallar kullanılmayacak dedim. Tamamen doğal ve organik üretiyoruz. Kuşburnu en yüksek C vitamini içeren meyvemiz. Tüm vatandaşlarımıza ulaştırmak için çalışmalarımızı yaptık. Pandeminin zirve yaptığı bu dönemde ürünlerimizi tüketmelerini tavsiye ediyorum. Allah bu  pandemiden tüm insalığı kurtarsın”

Ürün alımlarımız devam ediyor

Yeni dönem ürün alımlartının da devam ettiğini belirten Başkan Çimen, ürün alımları ile de ilgili de şu bilgileri verdi:Kuşburnu-Böğürtlen-Alıç Alımlarımız devam ediyor. Yaş Kuşburnu 4 tl, Böğürtlen 8 tl alıç 3 tl den fabrika teslimi alım yapılıyor. Ödemelerimiz hemen nakit olarak ödeniyor. Ürün alımlarımız ay sonuna kadar devam edecek”

image_print

HABERLER