Gümüşsu'dan Kıtalararası Atılım - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşsu’dan Kıtalararası Atılım

Giriş Tarihi: 09 Mart 2022 - 22:33

Son Güncelleme: 09 Mart 2022 - 22:33

Türkiye’nin en önemli gıda markalarından biri olan Gümüşsu, Fransa, Amerika gibi ülkelerin ardından Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesi Avustralya’ya da ilk ihracatını gerçekleştirdi. 

1974’te kurulan  ve ara ara kapandıktan sonra Gümüşhane Belediyesi’nin girişimleriyle tekrar faaliyete geçen Gümüşsu fabrikası, Fransa ve Amerika’nın ardından Avustralya’ya da ilk ihracatını gerçekleştirdi. 

Gümüşsu Fabrikası’nda ihracat ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, şunları söyledi:

 “Gümüşsu fabrikamız 2010 yılında kapanmıştı yaklaşık 8 yıldır kapalı durumdayken Gümüşhane Belediyesi olarak bizler yüzde yüzünü alarak Belediyemizin şirketi tarafından işletilmeye başlandı. Gümüşhane’nin ak yüzü Gümüşsu fabrikasında kızılcık, böğürtlen, kuşburnu, alıç, nar suyu, buna benzer yabani meyvelerimizi fabrikamızda üretiyoruz. Gümüşsu’da hızla büyüyoruz. 2019’da 300 bin TL ciro, 2020’de 750 bin TL, 2021’de 1 milyon 650 bin TL ciro yaptık. Fabrikamızı da yeniledik. Yenileme çalışmalarından sonra yeni ürünlerimiz yeni etiketleriyle başta Fransa olmak üzere daha sonra Amerika bugün de belki de fabrikamızın en büyük sevkiyatına ulaştığımız gün ürünlerimiz Avustralya’ya gidiyor. 2022 yılındaki hedefimiz 15 milyon TL ciroya ulaşmak. Biz bunun yanında komşumuz Trabzon ilinde tüm lokal marketlere de yer almaya başladık. Mart ayında ramazan ayı bereketiyle en yüksek sirkülasyonu hedefliyoruz. Bunun için de ekiplerimiz gece gündüz demeden fabrikada çalışıyor ve bizlerde de tabi büyük bir heyecan var”

“Gümüşhane’nin üreterek kazandığının bugün ispatını göstermiş olduk. Başta belediyemize ve meclis üyelerimize ve bunun yanında şirketimizin çok değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerine fabrikamızda çalışan tüm işçi kardeşlerime emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fransa’dan, Amerika’dan, Avustralya’dan bize eşlik eden firma sahiplerine şehrimize hoş geldiniz diyorum. 2022 yılı 15 milyon TL hedefimize ulaşacağız. Fabrikamızı yeniledik. O yenileme aşamasında 1 milyon dolar civarında para harcadık. İnşallah konsantre hattını da beraber tamamlayacağız. Gümüşsu olarak yurtdışında Amerika’da, Fransa’da, Avustralya’da Sim Markasıyla hizmet veriyoruz. Sim Arapça’da Gümüş demek. Raflarda farklı bir etiketle göreceksiniz ürünlerimizi, ürün çeşitlerimizin farklılığını göreceksiniz inşallah. Bu bizim ilimizin parlayan yıldızı olacak hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

image_print

HABERLER