Gündemden Kısa… Kısa… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gündemden Kısa… Kısa…

Giriş Tarihi: 06 Şubat 2022 - 21:51

Son Güncelleme: 06 Şubat 2022 - 21:51

Hasan Pir

Ülkemizde ve Gümüşhane’de gündem çok sık değişiyor.

10 yıl öncesine kadar yerel basın günlük haber bulmakta zorlanırken, bugün teknolojinin ve internetin gelişimi sayesinde bir günde üç dört  ayrı gazeteyi besleyecek yoğun bir bilgi ve haber akışı oluyor.

Bu bağlamda; bugün ülkemiz ve Gümüşhanemiz ile ilgili onlarca haber içinden öne çıkan bazı konular üzerinde durmak istiyorum.

CUMHURBAŞKANIMIZ VE EŞİ EMİNE HANIM’A GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM

Asrın salgını Kovid 19  testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Muhterem eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun diyorum. Şifa sahibi olan Allah (c.c.) dan bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için acil şifalar diliyorum.

Kovid -19 salgınına yakalandığı halde, “işimin başındayım evimde çalışıyorum” mesajı veren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hali hepimize örnek olmalı. Hasta ama istirahat için görevini aksatmıyor, hasta haliyle vatanına ve bütün insanlığa hizmet etmeye devam ediyor.

Bütün Anadolu’nun  ve dünya masumlarının duası Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi ile birliktedir. Tekrar Allah’tan acil şifalar diliyorum.

YENİ NÜFUS VERİLERİ HAYIRLI OLSUN

Yeni nüfus verileri TÜİK tarafından geçtiğimiz Cuma günü açıklandı. 2021 sonu itibariyle Türkiyemizin yeni nüfusu 84.680.273 olurken, Gümüşhane’nin il nüfusu 150.119,  Gümüşhane Merkez İlçe Belediyesi’nin nüfusu ise 40.022 Oldu. İlçeler, belediyeler, köy ve mahalleler bazında yeni nüfus verilerinin tamamını TÜİK’in internet sitesinde görmek mümkündür.

Öncelikle en ayrıntılı şekilde nüfus verilerini vatandaşımızın hizmetine sunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  yetkililerine teşekkür ediyoruz. Gelişmiş ülke olmanın gereği de budur.

BEYAZ NİMET “KAR” YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Ülkemizin neredeyse tamamına son bir ay içinde yağan kar, inşallah yaz aylarında bol ve bereketli ürünlere dönüşecek ve yüzleri güldürecek. İçme suyundan, sulama suyuna kadar pek çok noktada kar nimetinin yararlarını göreceğiz. Bu güzel nimeti ülkemizden esirgemeyen Yüce Rabbimize şükür borcumuz vardır. Hayatı isyankâr olmadan yaşamak zorundayız. Hayatın sahibi Allah, kullarını zorda bırakmaz. Hayat tesadüfler zinciri değil, Allah’ın takdiri olan şuurlu bir süreçtir. Yeter ki biz isyankâr ve şükürsüz olmayalım. Rabbimiz bizi hiçbir zaman bunaltmayacaktır. İnancımız budur.

GÜDEF’İ TEBRİK EDİYORUZ

İstanbul’da kurulu bulunan Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Sayın Bayram Demir ve arkadaşları bugün Gümüşhane’ye geldiler.

GÜDEF, Gümüşhane’nin kurtuluşunun 104. Yıl dönümü vesilesi ile 12 Şubat 2022 Cumartesi günü İstanbul’da Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda Kurtuluş şölenini düzenleyecek.

Bu etkinlik için görüşmeler yapmak üzere Gümüşhane’ye gelen GÜDEF Genel Başkanı Bayram Demir ve ekibi Vali Taşbilek ve Başkan Çimen başta olmak üzere çeşitli kişi ve kuruluşları ziyaret edecekler.

Gümüşhane için çok önemli bir zenginlik olan GÜDEF’in Sayın  Genel Başkanı  Bayram Demir ve arkadaşlarını her konuda yaptıkları güzel çalışmalar için kutluyorum.

image_print

HABERLER