GÜNDEMİN İÇİNDEN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜNDEMİN İÇİNDEN

Giriş Tarihi: 06 Temmuz 2020 - 8:21

Son Güncelleme: 05 Temmuz 2020 - 21:20

Tüm Türkiye ve dünyada olduğu gibi Gümüşhane’de de geçen haftanın baş gündemi yine koronavirüs salgını idi.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları bu sefer Gümüşhane’yi rahatlattı. En az vaka görülen illerden biri de Gümüşhane oldu.

Gümüşhaneliler rehavete kapılmadan tedbirleri daha da artırmalı, özellikle maske kullanımı konusu taviz verilmeden uygulanmalıdır. Bu konuda sorumluluk Gümüşhaneliler olarak hepimizindir.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ TOPLUM DÜZENİNİ KORUYACAKTIR

 “Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet” kuralı medeni toplumların en önemli özelliğidir. Kimse kimseyi sevmeye mecbur değildir ama herkes herkese saygılı olmak zorundadır.

Bırakın saygılı olmayı, sosyal medyanın kontrolsüzlüğünden yararlanarak kundaktaki bebeklere bile gözü dönmüşçesine saldıran saygısız ve ahlak yoksunu teröristlere engel olmak için devletimiz bu işe el attı. Kısa zaman içinde de inşallah sonuçlanır ve sosyal medya terörü de ülkemizde sona ermiş olur.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DE KANAYAN BİR BAŞKA YARA

Geçen haftanın en önemli konularından biri de; AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’ne dair beyanları oldu.

Numan Kurtulmuş’un “İstanbul Sözleşmesi evet yanlış bir şeydir, bunu çok açık söylüyorum” ifadesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da AK Parti il başkanları toplantısında, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın” talimatı verdiği geçen hafta ulusal basında yer alan konular oldu.

Son on yılda toplum düzeninin sarsılmasına büyük oranda sebep olan İstanbul Sözleşmesi’ne önümüzdeki günlerde hem AK Parti’nin, hem Cumhur İttifakı’nın, hem Cumhurbaşkanlığı’nın, hem de TBMM’nin el atması bekleniyor.

AYASOFYA’NIN CAMİ OLARAK AÇILMASI GÜMÜŞHANELİLER İÇİN TARİHÎ BİR DAVADIR

Son günlerde çözüm gayretleri sıklaşan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması konusu ülkemizin her tarafında olduğu gibi, Gümüşhanemizde de tarih boyunca hep gündem olmuştur.

İnşallah çok kısa zamanda, belki önümüzdeki günlerde tüm dünya Ayasofya Camii’nin yeniden açılma müjdesine tanık olacaktır.

Bundan tam 46 yıl önce 1974 yılında Gümüşhane İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve o dönemde kurulu bulunan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Gümüşhane Şubesi yetkililerinden Behlül Meral, dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e Ayasofya ile ilgili bir telgraf çeker. “Cumhurbaşkanlığı Fahri Korutürk Arşivi” nde yer alan ve arşiv yetkililerinin de paylaştığı o tarihi telgrafı biz de sizlerle paylaşıyoruz.

Behlül Meral’in 26.5.1974 tarihli telgrafında şunlar yazılı:

“Çankaya Köşkü ANKARA

Muhterem ve mana sembolümüz olan Ayasofya’yı ibadete açmanızı büyük bir iştiyakla bekliyoruz. En derin hürmet ve saygılarımızı sunarız.

MTTB Gümüşhane Ortaöğretim Komitesi gençliği adına Başkan Behlül Meral”

BAŞKAN ÇİMEN’İN ANKARA ZİYARETİ

Belediye Başkanı Ercan Çimen, 14 Haziran’da Gümüşhane’yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibinin Gümüşhane’ye gösterdikleri yakın ilgiye teşekkür etmek ve iade-i ziyarette bulunmak üzere geçen hafta Ankara’ya gitti.

Başkan Çimen, Bakan Kurum ve bürokratlarını ziyaret ederek hem şahsı, hem de Gümüşhaneliler adına teşekkür etti. Bakan Kurum ve bürokratlarının bu iade-i ziyaretten çok memnun oldukları ve Gümüşhane’ye verilen sözlerin kesinlikle yerine getirileceğini ifade ettikleri öğrenildi.

Başkan Çimen’in Ankara ziyaretinde Gümüşsu Fabrikası için DOKA kaynaklı çok önemli bir proje için de destek aldığı öğrenildi. Üzerinde mutabık kalınan projeye Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Şiranlı hemşerimiz Barış Yeniçeri’nin de büyük destek verdiği öğrenildi.

SINAVLARDA KURA ÇEKİMİ EN ADALETLİ YÖNTEM

Geçen hafta Gümüşhane Üniversitesi’nin işçi alımı vardı. Toplam 9 kişinin alınacağı kadrolara 930 kişi müracaat etmişti.

Üniversite asil ve yedekler için 4 katı adayın belirlenmesini noter kurası ile yaptı. Belirlenen 36 aday daha sonra mülakata alındı. Sınav komisyonu bir güzelliğe imza atarak mülakatta 36 kişinin hepsine eşit puan vererek tekrar kura çekimi yapıp sınav sürecini tamamladı.

Gümüşhane Üniversitesi, bundan sonra Gümüşhane için örnek olacak en güzel uygulamayı yaptı. Hiç kimsenin hakkı zayi olmadı.

Bu uygulamaya öncelikle iktidar partisi olan AK Parti’nin sahip çıkması gerekir. Çünkü işçi ve memur alımlarında en çok başı ağrıyanlar AK Parti yöneticileridir. Bu baş ağrısından kurtuluşun yolu ve çözümü de mülakatlarda eşit puan ve kura çekimidir. AK Parti yetkilileri il genelinde personel alımı yapacak kurumlara Gümüşhane Üniversitesi örnekliğini tavsiye edebilirler.

KÖYDES PROJELERİ

Köylerin Alt Yapısını Destekle Projesi (KÖYDES)  bütün ilçelerimizde planlandığı şekilde devam ediyor.

Şu sıralarda havaların da sıcak olmasından dolayı asfalt çalışmalarının yoğun olarak devam ettiğini öğrendik.

Son yağan yağmurlardan dolayı özellikle Kürtün ve Torul’un grup yollarında ve köy yollarında ulaşımı etkileyecek ve zorlaştıracak çukurlaşmalar olduğu ifade ediliyor. Bu çukurlaşmaların da bir an önce giderilmesi gerekir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER