Gurbetteki Gümüşhane STK’larından Hizmet Atağı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gurbetteki Gümüşhane STK’larından Hizmet Atağı

Giriş Tarihi: 27 Ağustos 2023 - 12:31

Son Güncelleme: 27 Ağustos 2023 - 12:31

Hasan Pir

Gurbetteki Gümüşhane STK’ları umutlandıran ve sevindiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Şiran’da 12-13 Ağustos tarihlerinde Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) öncülüğünde yapılan sempozyum organizasyonu  tarihi bir çalışma idi. Bu Sempozyum sadece Gümüşhane için değil, tüm Türkiye için rol model bir çalışma oldu.

Şiran sempozyumu henüz gündemdeki yerini korurken yeni bir haber de Gümüşhane’nin gurbetteki 6 büyük STK’sından geldi. ANKARA GÜDEF, GÜBDER, GİAD, İSTANBUL GÜDEF,  KOCAELİ GÜDEF ve  SAMSUN GÜDEF başkanları ve yöneticileri Bolu Abant’ta 20 Ağustos 2023 Pazar günü bir araya gelerek Gümüşhane’yi konuştular, çalışmalar planladılar.

Gümüşhane, kendi evlatlarının yardımına muhtaç bir il. Doğdukları coğrafyaya karşı minnet ve vefa borçlarını ödemek için samimiyetle çalışan gönüllü kuruluşlarımız STK’larımızı tebrik ediyoruz.

“Orada bir il var uzakta o il bizim ilimizdir…” diyerek kendilerine Gümüşhane’yi dert edinen bu gönül eri STK başkan ve yöneticilerine Gümüşhane’de ikamet edenler olarak biz de candan teşekkür ediyoruz.

***

Gümüşhane, Türkiye’de belki de en kolay hizmet götürülecek bir coğrafya. Coğrafya’nın zorluğuna rağmen, Gümüşhanelilerin kanaatkârlığı ve hoşgörüsü hizmetlerin götürülmesinde en kolaylaştırıcı unsurdur.

Sadece Gümüşhane coğrafyasında değil, Türkiye sathında bulunan Gümüşhanelilerin dertleriyle hemhal olmak da STK’larımızın  önemli görevleri arasındadır.

Var olan kadim kültür özelliklerini hiç kaybetmeyip, hem sılada hem de gurbette aynen devam ettiren Gümüşhaneliler bu konuda Türkiye’de parmakla gösterilmektedir. Bu özellikleriyle  Gümüşhaneliliğin bir marka haline geldiği Türkiye’de bu özelliğin bundan sonra da devam etmesini  sağlamak gurbetteki STK’larımızın belki de en önemli görevidir. Bu bağlamda; gelişen küresel olumsuz sosyal akımların genç nesil Gümüşhanelileri etkilemesini önleyici tedbirler almak da STK’larımızın en önemli çalışmalarından biri olmalıdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Gümüşhane’ye olan sevgi ve ilgisi, STK’larımızın Cumhurbaşkanlığı’na ve bakanlıklara ulaşmasında en önemli referanslardır.

STK’larımızın Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere yapılacak olan hizmetler için Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın kapılarını sık sık çalmaları gerekir.

Gümüşhane için elini taşın altına koyan değerli STK’larımızı tekrar tebrik ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER