GÜYAD’IN GÜMÜŞHANEVÎ SEVDASINA TEBRİKLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜYAD’IN GÜMÜŞHANEVÎ SEVDASINA TEBRİKLER

Giriş Tarihi: 13 Mayıs 2019 - 18:29

Son Güncelleme: 13 Mayıs 2019 - 18:29

İstanbul’da kurulu bulunan GÜYAD (Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği) 13 yıldır aralıksız olarak Büyük Âlim Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretlerini  vefat yıldönümü vesilesi ile yaptığı geniş katılımlı programlarla anıyor.

Tüm Gümüşhaneilerin takdirini kazanan GÜYAD bu yıl da 13.sünü düzenlemiş olduğu “Vefatının 126. Yılında Büyük İslam Alimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi’yi Anma Programı”nı  02 Mayıs 2019 Perşembe günü akşamı İstanbul  GÜYAD dernek merkezinde  gerçekleştirdi.

Eğitimci Hüseyin  HATİPOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleşen programın konuşmacıları 21. Ve 22. Dönem Milletvekili ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan GÜNDÜZ ve 20. Dönem Milletvekili Avukat İsmail Durak ÜNLÜ idi.

Program, Hafız Bahri DEMİRHAN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda Prof. Dr. İrfan GÜNDÜZ ve Avukat İsmail Durak ÜNLÜ Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî hazretlerini geniş olarak davetlilere anlattılar.

Anma Programının kapanış konuşmasını ise GÜYAD Başkan Tahsin SÖĞÜT yaptı. Başkan Tahsin SÖĞÜT şunları söyledi :

Programın sonunda; Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Belgeseli, Filmi yapılarak çocuklarımıza, torunlarımıza yerli ve milli model şahsiyetlerimizi tanıtmamız gerektiğini teklifi yapıldı ve bu teklif herkes tarafından kabul gördü.

image_print

HABERLER