Hâkim Aydemir Tunç Gümüşhane’nin ve Türkiye’nin Zenginliğidir - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Hâkim Aydemir Tunç Gümüşhane’nin ve Türkiye’nin Zenginliğidir

Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2021 - 8:20

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 21:52

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Geçen hafta Köse ilçemizde güzel bir olay yaşandı.

Gümüşhane’nin güzide evladı Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hâkim Sayın Aydemir Tunç’un adı Köse Belediyesi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Köse ilçe merkezinde terminal binasının bulunduğu caddeye verildi ve geçtiğimiz Cuma günü de Hâkim Aydemir Tunç’un da hazır bulunduğu bir törenle caddenin yeni tabelası yerine takıldı.

Aydemir Tunç; 09.07.1967 tarihinde Gümüşhane’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Salyazı ve Köse’de, Lise öğrenimini Gümüşhane Lisesi’ni tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1989 yılında, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de 2015 yılında mezun oldu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde “İdari Para Cezaları” başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. Erzurum ve Konya İdare Mahkemesi Üyeliği, Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanlığı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerle ilgili eğitim çalışmaları ve yayımlanmış makaleleri bulunuyor. 14.12.2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilmiş olup, aynı zamanda 18.05.2018 tarihinde seçildiği Uyuşmazlık Mahkemesi Asıl Üyeliği görevini de sürdürmektedir. İngilizce bilen Tunç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Meslek hayatı hep başarılarla dolu olan Sayın Tunç, bilgi birikimi, sosyal diyalogları ve mütevaziliği ile tüm Türkiye’de çok sevilen ve takdir edilen bir hemşerimizdir.

Örnek bir Gümüşhaneli olan Aydemir Tunç’un en önemli özelliklerinden biri yıllık izinlerini mutlaka Gümüşhane’de geçirmesidir. Köyü Salyazı’ya gelip ailesinin yanında tatilini geçirir, Gümüşhane’deki dostlarıyla buluşur, hasbihal eder. Bu tatil gelmelerini hiç aksatmaz. Aydemir Bey’in sohbetini dostları çok sever.

Sayın Tunç, vatanını, milletini, devletini, mesleğini çok sever. Mesleki bilgisi ve fikir dünyası çok zengin olan Tunç, ülkemiz için kafa yoran önemli aydınlarımızdan biridir. Sayın Tunç, hem Gümüşhane, hem de Türkiye için bir zenginliktir.

Aydemir Tunç, Gümüşhane’nin mümtaz bir evladıdır. Hayatı başarılarla dolu böyle bir evladımızı Köse Belediye Başkanı Sayın Turgay Kesler onure etti. Adını Köse’de bir caddeye verdi. Bu örnek davranışlarından dolayı Başkan Kesler’i ve Köse Belediyesi meclis üyelerini tebrik ediyorum.

Sayın Başkan Kesler’in bu güzel davranışı, umarım diğer belediyelerimiz tarafından da örnek alınır. Ve alınmalı.

Daha yaşarken iz bırakan örnek Gümüşhanelilerin adlarının caddelere, meydanlara verilmesi her şeyden önce bizim birbirimize saygımızı, sevgimizi ve bağlılığımızı gösterir. Gümüşhaneli gençler bu değerlerimizi kendilerine örnek alırlar.

Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hâkim Sayın Aydemir Tunç’u ve Köse Belediye Başkanı Sayın Turgay Kesler’i tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER