HASAN PİR VE ÖMER SALANTUR YENİDEN ADAY OLMAYACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

HASAN PİR VE ÖMER SALANTUR YENİDEN ADAY OLMAYACAK

Giriş Tarihi: 06 Mayıs 2019 - 16:00

Son Güncelleme: 06 Mayıs 2019 - 16:06

GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ YENİ DÖNEM KONGRE HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

*HASAN PİR VE ÖMER SALANTUR ADAY OLMAYACAK

Gümüşhane Kent Konseyi 4. Dönem kongre hazırlıkları devam ediyor.

Kent Konseyi Yönetmeliği gereği mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen üç ay içerisinde seçimli genel kurul toplantısı yapılması gerekiyor.

Kongre süreci ile ilgili bilgi veren Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir şunları söyledi:

“2005 Yılında mevzuatımıza giren kent konseyleri demokrasimiz için son dönemlerin en önemli kazanımlarından biri olmuştur. Kent konseylerini  başbakanlığı döneminde Türkiye’ye kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

 Kent Konseyleri Yönetmeliği gereği 31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinden sonraki dönem için (2019 -2024 dönemi) seçimli genel kurul kongre hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir.

Hazırlıklar tamamlandığında mevzuattın belirlediği zaman dilimi içinde seçimli genel kurul toplantısı yapılacaktır. Seçimli genel kurulda kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçilecektir.

Son iki dönemdir (2010-2019) yılları arasında 9 yıl başkanlığını yaptığım Gümüşhane Kent Konseyi’nin yeni dönemde başkanlığına aday olmayacağım. Aynı şekilde 9 yıldan beri Başkan Yardımcısı olan Sayın Ömer Salantur da yeniden aday olmayacaktır. Görevimiz, yeni dönem kongresi yapılıncaya kadar devam edecek olup, mevzuat gereği yapılacak yeni kongre tarafımızdan yönetilecektir.

Görev yaptığımız 2. ve 3. Dönemlerde dokuz yıl boyunca başta Sayın Valilerimiz ve Sayın Belediye Başkanlarımız olmak üzere kamudaki tüm kurum ve kuruluşlarla Türkiye’ye örnek olacak bir güzel uyum içinde çalışmalarımızı yürüttük. Şu anda Gümüşhane Kent Konseyi, kurumsal yapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kent konseylerinden biri durumundadır. Yeni dönemde seçilecek başkan ve yürütüme kurulu üyelerimize ve kent konseyi genel kurul üyelerimize şimdiden başarılar diliyoruz.

Bundan Sonra  Sayın Ömer Salantur Bey’le Gümüşhanemize  yazılı ve internet basını alanındaki kuruluşlarımız ve çalışmalarımızla hizmet vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

image_print

HABERLER