Hayal’in ‘Heybemdeki Öyküler’ kitabı çıktı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Hayal’in ‘Heybemdeki Öyküler’ kitabı çıktı

Giriş Tarihi: 25 Temmuz 2022 - 10:23

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2022 - 10:23

Gümüşhane kütüphanesini oluşturmaya devam eden Gümüşhaneli Eğitimci-Şair ve Yazar İsmail Hayal’in 18. eseri “Heybemdeki Öyküler” adlı kitabı Bursa Sayda Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Diğer eserlerinden farklı olarak hayata dokunan ibretlik hikâyeleri beyit şeklinde kaleme alan Hayal, eserinde unutulan değerlere vurgu yaptı. Hayal, eğitimci kişiliğinin yanında etno-kültürel değerlere de eserlerinde yer vererek yeni bir eser daha kazandırdı.

Şiirsel (beyit) anlatımıyla yüreğin bamteline dokunan, yol gösteren bu eser 7′ den 70’e kütüphanelerdeki yerini almaya aday oldu.

Son dönemdeki ahlaki çöküntünün ardından kültürel ve ahlaki değerlerden kopukluk ve uzaklaşmayı gören Hayal, bu eksiklikleri bir bir kaleme alarak adeta kanayan yaraya neşter vurdu.

Yazar Hayal, eseri hakkında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle en büyük sevdam olan Gümüşhane’ye böylesi eserleri kazandırmakla bu şehre olan vefa borcumu ödediğimi düşünüyorum. Diğer eserlerimden farklı olarak ibret alınası öyküleri ve başarılı olmuş Gümüşhaneli biyografileri beyitsel anlamda kaleme aldım. Her eğitim kademesinde yer alan çocuklarımıza ve gençlerimize yol gösterecek olan eserimi severek okuyacağınıza eminim.  Bu vesile ile bu eserimin sunuş yazısını kaleme alan Adalet ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Mahmut Oltan SUNGURLU, maddi manevi desteğini esirgemeyen 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri VARAN ve Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail AKÇAY’A kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kitabın sunuş yazısını yazan Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından hemşehrimiz Mahmut Oltan Sungurlu ise duygularını şöyle ifade etti: “Son dönemlerde bizi biz yapan değerlerden o kadar koptuk ve uzaklaştık ki İsmail Hayal bu eksiklikleri görerek ve de bir bir kaleme alarak adeta kanayan yaraya neşter vurmaktadır. Tek sevdası Gümüşhane olan Hayal’in Gümüşhane kültürü adına yaptığı eserlerin bir devamı olan “Heybemdeki Öyküler” haklı olduğu takdiri görecek ve kültürel bir boşluğu dolduracaktır. Sayın HAYAL, adeta bu şehrin fihristini tutmuş kültürel değerlerini, biyografilerini, A’dan Z’ye adeta bir dantelâ misali gergefe işlemeye devam etmektedir.”

Kitaba maddi ve manevi destek sağlayan eski Milletvekili Sabri Varan da ikinci sunuş yazısında şu sözlere yer verdi: “Diğer eserlerinden farklı olarak hayatımıza dokunan ibretlik hikâyeleri beyit şeklinde kaleme almış ve unutulan değerlerimize vurgu yapmıştır. Eğitimci kişiliğinin yanında etno-kültürel değerlere de eserlerinde yer vererek Gümüşhane’mize yeni bir eser daha kazandırmıştır. İnsanlara değer verirken bu isimlerin tarihe de iz bırakmasına vesile olan yazarımız İsmail HAYAL ayriyeten incelenip kaleme alınması gereken bir değerimizdir.” 

Her okul kütüphanesinde ve evlerimizde yer alması gereken eserden temin etmek isteyenler Türkiye’nin seçkin kitap sitelerinden veya İsmail Hayal’den 0530 607 29 29 numaralı telefondan ulaşabilirler. 

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER