Hemşerimiz Mahir Kadakal Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Hemşerimiz Mahir Kadakal Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oldu

Giriş Tarihi: 22 Mayıs 2022 - 21:04

Son Güncelleme: 22 Mayıs 2022 - 21:04

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Mahir Kadakal atandı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olan Kadakal’ın Rektör Yardımcılığı görevine atanması nedeniyle Bâbertî Külliyesi rektör yardımcılığı makamında devir teslim göreni gerçekleştirildi. 

Devir teslim töreninde, rektör yardımcılığını görevini yürüten Prof. Dr. Metin Uçurum, görevini rektör yardımcılığına atanan Prof. Dr. Mahir Kadakal’a devrederek, kendisine başarılar diledi.  

Rektör yardımcılığı görevine başlamasından dolayı mutluluğunu dile getiren Prof. Dr. Kadakal bu kutlu görev için desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e teşekkürlerini ileterek, görevini hakkıyla ifa etmek için çalışacağını söyledi.

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Uçurum’a teşekkür ederek yeni rektör yardımcısı Prof. Dr. Kadakal’ı tebrik etti.

Prof. Dr. Mahir Kadakal kimdir?

28.04.1971 yılında Gümüşhane’nin merkez Süle Köyünde dünyaya geldi. Emekli Eğitimci Erdoğan Kadakal’ın oğludur.

İlköğrenimini Gümüşhane‘de, orta öğrenimini Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Lisesi orta kısmında ve lise öğrenimini Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Anabilim Dalı’na girdi ve 1993 yılında bu bölümden mezun oldu. 1993 Eylül’ünde OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisansa başladı. 16.02.1994 tarihinde OMÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1996 Haziran’ında Yüksek Lisansı tamamladı ve aynı yıl OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora programını kazandı. Mayıs 2000 de Doktorasını bitirdikten sonra aynı dönemde OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 11.04.2006 tarihinde Doçent oldu. 05.02.2008 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’na Doçent Doktor olarak atandı. 2010 yılında Matematik Bölüm başkanlığına ve ardından 2011 yılı Mayıs ayında Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürlüğüne atandı. 07.09.2011 tarihinde Profesör oldu ve 19.01.2012 tarihinden itibaren Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesine Vekâleten Dekan olarak atandı.

13.09.2012 tarihinde Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne atandı ve bölüm başkanı oldu. Ardından Eylül 2012 de Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 05.03.2013 tarihinde Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekilliği görevine ve 21.01.2014 tarihinde Mühendislik Fakültesi Dekan vekilliği görevine getirildi. Daha sonra 21.01.2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu tarafından asaleten Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak atandı.

7 Ekim 2021 tarihinde eşi Doç. Dr. Huriye KADAKAL ile birlikte Bayburt Üniversitesi’nde görev yapmaya başladı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gümrük İşletme Bölüm Başkanı oldu. Ardından, Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne vekâleten dekan olarak atandı.

Yurt içi ve yurt dışı dergilerde birçok makalesi yayınlanmıştır. Uluslararası ve ulusal konferans ve sempozyumlarda yer almıştır. Ayrıca “Genel matematik-I” ve “Genel Matematik-I Problem Çözümleri” isimli iki adet kitapta yazarlık yapmıştır. Evli, Oğuzhan Emre ve Gülsüm Rengin isimli iki çocuk babasıdır.

Değerli Hocamız Prof. Dr. Mahir Kadakal’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

image_print

HABERLER