Her Yıl Programa Teklif Edilen Torul – Tirebolu Yolunu Kim Engelliyor? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Her Yıl Programa Teklif Edilen Torul – Tirebolu Yolunu Kim Engelliyor?

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2024 - 12:37

Son Güncelleme: 06 Nisan 2024 - 12:38

Gümüşhane’de 2024 yılı 2.İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Alper Tanrısever başkanlığında 5 Nisan 2024 Cuma günü yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleriyle diğer kurul üyeleri katıldı.

Koordinasyon toplantısında, Gümüşhane için önemli yol güzergahlarından biri olan ve Karadeniz’i Doğu Anadolu ve İç Anadolu’ya bağlayan ve trafik yoğunluğu, standart düşüklüğü, kaya düşmeleri, tehlikeli virajların çokluğu gibi pek çok problem yaşanan Torul-Tirebolu yolunun durumu da konuşuldu.

Konu ile ilgili soruları cevaplandıran Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, “Tirebolu-Torul yolu tek yol olarak projesi hazırlanmış ve onaylanmış, tünelleri olan bir yolumuz. Ve biz her sene bunu yatırım programına teklif ediyoruz” diyerek bu yolun ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Bölge Müdürü Aşık konu ile ilgili şunları söyledi:

“Tirebolu-Torul yolu tek yol olarak projesi hazırlanmış ve onaylanmış, tünelleri olan bir yolumuz. Ve biz her sene bunu yatırım programına teklif ediyoruz. Projenin ihale edilebilmesi için yatırım programına alınması ve ödeneğinin temin edilmesi gerekiyor. Bu yıl içerisinde yatırım programında değil. Biz yine teklif ediyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıl yatırım programına girmesiyle ilgili mücadelemiz devam ediyor. Bu yol üzerindeki hem trafik yoğunluğu, hem standart düşüklüğü, hem belli noktalardaki kaya düşmeleri çok yoruyor. O anlamda da yapabileceklerimizi yapıyoruz ama sonuç itibariyle yatırım programına alınması gerekiyor. Bu sene yatırım programında değil. Dolayısıyla bizim ihale yapma imkânımız yok.”

HABERE YORUM

Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, koordinasyon toplantısında, Tirebolu-Torul yolunu her yıl yatırım programına teklif ettiklerini belirtti.

Peki, her yıl yatırım programına teklif edilen Torul-Tirebolu yolunun  yatırım programına alınmasını Ankara’da kim engelliyor?

Sahanın sorumlusu Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Biz her sene bu yolu yatırım programına teklif ediyoruz diyor. Bu yolun kendilerini yorduğunu söylüyor ama, Ankara’dan yapım için bir türlü onay gelmiyor.

Gümüşhane milletvekilleri Sayın Celalettin Köse’nin ve Sayın Musa Küçük’ün bu önemli konunun üzerine gitmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Gümüşhanedenhaber.com

image_print

HABERLER