HOPA’DA KELKİT HÜRRİYETSPOR TARAFTARLARINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

HOPA’DA KELKİT HÜRRİYETSPOR TARAFTARLARINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Giriş Tarihi: 12 Kasım 2017 - 20:42

Son Güncelleme: 12 Kasım 2017 - 20:45

* Hopa’da Kelkit Hürriyetspor Taraftarlarına Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Türkiye Bölgesel Amatör Futbol Liginde Bugün (12 Kasım 2017 Pazar günü) Hopa’da oynanan Hopaspor-Kelkit Hürriyetspor karşılaşmasında ve sonrasında  kimliği belirsiz kişilerce yapılan taşkınlık, taciz ve saldırıya Gümüşhane kamuoyundan ve spor camiasından büyük tepki geldi.

OLAYLAR ŞÖYLE GELİŞTİ

Maçın sonlarına doğru Hopa tribünlerinden Kelkit Hürriyetspor taraftarlarının olduğu tribünlere taşlar ve yabancı cisimler yağdı. Emniyet güçleri Kelkit Hürriyetspor taraftarlarını dışarı çıkarmak istedi . Maç bitiminde dışarıda Kelkitli taraftarların üzerine atılan taşlar sonucu 20 Kelkit taraftarı yaralandı. Yaralılar  Arhavi ve Rize’deki hastanelere nakledildi.

OTOBÜSLERİN CAMLARI KIRILDI

Kelkit Hürriyetspor taraftarları, yetersiz kalan ve Hopalı taraftarlara müdahale etmeyen Hopa Emniyetine büyük tepki gösterdi. Kırık camlarla ve yanlarında  hiç bir polis desteği verilmeden yola çıkarılmasına daha da sinirlenen taraftarlar olayı İçişleri Bakanlığına şikayet ettiler ve Hopa Emniyeti ile sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Hopa’da müsabakayı izleyen ve olaylara şahit olan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz: “Türkiye’de böyle vakalar olmamalı. Nasıl bir seyirci, nasıl bir insanlık, nasıl bir misafirperverlik anlamadık” şeklinde konuştu.

KELKİT BU GECE  21.30’DA SALDIRIYI KINAYACAK

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz; bugün akşam saatlerinde facebook hesabından yaptığı paylaşımda şu mesajı verdi:

KELKİT TAKIMINA SAHİP ÇIK
BİZ BU YOLA BAŞ KOYDUK ŞAMPİYON KELKİT BELEDİYE HÜRRİYET SPOR YALNIZ DEĞİLDİR
ONURUMUZ İÇİN HEP BİRLİKTE BUGÜN SAAT 21.30’DA TÜM TARAFTARLARIMIZI FORMALARI GİYİP MEYDANDA TOPLANIP KINAMAYA DAVET EDİYORUZ”

Gumushanedenhaber.com haber sitesi yönetimi olarak Kelkit Hürriyetspor taraftarlarına yapılan saldırıyı kınıyor ve müsebbiblerinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz.

image_print

HABERLER