İçişleri Bakanı Soylu: "ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İçişleri Bakanı Soylu: “ABD Büyükelçiliği’nin taziyesini kabul etmiyoruz”

Giriş Tarihi: 14 Kasım 2022 - 15:09

Son Güncelleme: 14 Kasım 2022 - 15:09

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  “ABD Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Terör bölgelerini besleyen bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle bizim müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim’de patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bölgedeki esnafı ziyaret eden Soylu, patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

“ABD Büyükelçiliği’nin taziyesini kabul etmiyoruz”

Amerika Birleşik Devletleri’ne teröre verdiği destek nedeniyle tepki gösteren Bakan Soylu şunları söyledi:

“Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani gibi terör bölgelerin besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle bizim müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Bu kadar açık ve net. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimesin toprağında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Bize ne mesaj verildiğini biliyoruz. Operasyonlar devam ediyor. Teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiği bildiğimiz bir terör yapısı ile karşı karşıyayız. PYD’yi orada kim besliyorsa, PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın alamı yoktur. Bu milletin en önemli hasleti piyonların kafasını kırmaktır. Allah milletimizin yardımcısı olsun. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz”

image_print

HABERLER