İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, GÜMÜŞHANE SANTA HARABELERİNDE İNCELEME YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, GÜMÜŞHANE SANTA HARABELERİNDE İNCELEME YAPTI

Giriş Tarihi: 15 Nisan 2018 - 20:10

Son Güncelleme: 15 Nisan 2018 - 20:11

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Nisan 2018 Pazar günü Gümüşhane’ye bağlı Dumanlı köyü Santa harabelerinde inceleme yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın Dumanlı köyü Santa harabeleri ziyaretinde Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhane  bürokratları yer aldı.

Bakan Soylu; turizm konusunda milletvekilleri ve valilerin büyük gayret gösterdiğini ifade ederek, arkeologlardan bilgi aldı ve çevresinde yaklaşık 5 mahalle ve 300 evin bulunduğu Santa harabeleriyle ilgili şunları söyledi: “Burası bir taraftan Karaca Mağarası’yla bir taraftan taş köprüsüyle bir taraftan Limni’siyle Süleymaniye’siyle öbür taraftar Sümela’sıyla öbür taraftan Çakırgölü’yle Zigana’sıyla nefis bir destinasyondur. Bu destinasyonu da harekete geçirmek lazımdı. Ulaşım bunun için önemli ama en önemlisi buranın orijinalliğini, tarihselliğini bozmamak lazım. Bunu hep beraber korumalıyız.”

Santa Harabeleri’ni inceleyen ve yapılması gerekenler hakkında ilgililerle görüş alışverişinde bulunan Bakan Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir taraftan Gümüşhane, bir taraftan Trabzon, Bayburt, Rize, aynı zamanda Giresun, Ordu ve Artvin’in Türkiye’nin yükselen turizm alanı olarak gözüktüğünü söyledi.

 

image_print

HABERLER