İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN NEFİS KARADENİZ TANIMLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN NEFİS KARADENİZ TANIMLAMASI

Giriş Tarihi: 12 Mayıs 2017 - 8:15

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 - 22:39

11 Mayıs 2017 Perşembe günü Rize’de gerçekleştirilen “1. MENA Ülkeleri Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi”nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun; denizi ile, yaylası ile Karadeniz’in tanıtımını yaptığı cümleler dinleyenler tarafından ilgiyle karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), THY ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile organize edilen ve MENA ülkeleri Irak, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Ürdün, Fas, Tunus, Suudi Arabistan, Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Filistin’den turizm alanında faaliyet gösteren acente, basın ve sosyal medya temsilcisi ile işadamlarından oluşan yaklaşık 210 kişilik heyetin de katıldığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Hasan Karahan’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“1. MENA Ülkeleri Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi”nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Karadeniz’i kuşatan tanımlaması dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasındaki ilgili cümleler şöyledir:

*İnsanlarımızın samimiyetinin, sıcaklığının, misafirperverliğinin, kadirşinaslığının yoğrulduğu bir bölgedeyiz.

* Yeşilin her renginin, denizin bütün tonlarının bize bahşedildiği bir bölgedeyiz.

*Sıcakla soğuk arasındaki nemle, yaylanın verdiği o güzel hava arasındaki farklılığın bizi neredeyse ayrı iklimlerde bulundurmak durumunda olduğu bir bölgedeyiz.

* Çok keşfedilmemiş, henüz daha anlaşılmamış daha tadına, lezzetine, zevkine varılmamış yerlerin bize bahşedildiği bir bölgedeyiz.

* Lezzeti, tadı ama gerek inanç, gerek doğa, gerek medeniyet, gerek o yeşilin bütün kucaklamasıyla karşı karşıya kaldığımız bir bölgedeyiz.

* Şu çok açık ve nettir ki turizme bugün adım atmış bir bölgede değiliz, aslında bu işin amatörleriyle beraber on yıllardır bunun büyük mücadelesini gerçekleştiren, altyapısını oluşturan, bunun için çabalayan, bunun için iddiasını ortaya koyan, tam Karadeniz insanının ‘biz bu işi başarırız’ inadıyla hareket eden bir bölgedeyiz.

* Elbette ki yapacağımız çok iş var…”

 

image_print

HABERLER