İdris Çimen: “Sahada büyük ilgi ve Sevgi görüyorum” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İdris Çimen: “Sahada büyük ilgi ve Sevgi görüyorum”

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2023 - 11:08

Son Güncelleme: 08 Aralık 2023 - 11:10

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı İdris Çimen, açıklamalarda bulunarak 31 Mart 2024’de yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Sadece Gümüşhane’de değil Türkiye’nin her köşesinde bulunan Gümüşhanelilerle birebir iletişim içerisinde olduğunu dile getiren İdris Çimen, yapmış olduğu görüşmelerde Gümüşhane için yapılması gerekenleri istişare ettiklerini söyledi.

Gümüşhane’nin ortak akılla yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan İdris Çimen, “Bir hafta içerisinde önce Lütfi Doğan hocamızı ardından da Dr. Mustafa Çalık abimizi kaybettik. Gümüşhane olarak gerçekten kaybımız çok büyük. Bir değil iki hazineyi kaybettik. Sadece Gümüşhane için değil Türk ve İslam alemi içinde çok önemli kayıplar. Her iki hocama da Allah’tan rahmet, yakınları nezdinde tüm Türk ve İslam alemine başsağlığı diliyorum. Bundan sonra bu hazinelerin mirasçıları olarak bize düşen, hocalarımızın bize çizdiği rotada yürümek ve fikirlerini gelecek nesillerimize aktarmak olacak” dedi.

Sahada gördüğü yakın ilgi ve sevgiyi geçmişine bağlayan İdris Çimen, “Biz ilk gün dediğimiz gibi makama değil, gönüllere girmeye talibiz.  İş hayatımızda da, kulüp başkanlığımızda da tüm paydaşlarımızla, yol arkadaşlarımızla gönül bağımız vardı. Başarılı olmamızın en önemli etkeni buydu. Şimdi de aynı şiarla sahadayız. İnsanımız samimiyetimizden emin. Çünkü geçmişten bugüne 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin gönlünde olmayı hedefledik. Şimdi de aynı hedefteyiz. Bunu başardığınızda zaten birçok aşamayı geçmiş oluyorsunuz. Bu şehri yönetmeyi Allah bize nasip ederse, zaten hemşerilerimle birlikte yöneteceğiz. Gümüşhane’mizi daha yaşanılır bir şehir haline getirecek deneyim ve tecrübeye sahibim. Birde ortak aklı oluşturursak; Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye Yüzyılına yakışır bir Gümüşhane için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Beni tanıyan herkes bilir, hiçbir işimde mesai mefhumu gözetmedim. Mevla’nın takdiri ve parti yetkililerimizin olurlarıyla aday olursam aynı tempoyla çalışarak, Gümüşhane’mizi daha ileri bir noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlığı görevini, çalışma ve sosyal hayatında edindiği bilgi ve tecrübeleri Gümüşhanelilerin hizmetine sunmak için bir fırsat olarak gördüğünü belirten İdris Çimen, “Belediye başkanlığı bir makamdan öte ağır bir sorumluluk. Üstelik bizi biz yapan bu kadim şehre büyükte bir borcumuz var. Özellikle bizim gibi küçük ölçekli şehirler için bu çok daha zor bir görev. Kaynaklar sınırlı, yapılacak çok iş var. Sınırlı kaynakları en verimli bir şekilde kullanmak, öncelikleri ortaya koyup bir bir gerçekleştirmek durumundayız. Bu önceliklerin de şahsın değil şehrin öncelikleri olması için istişarelere, ortaklaşa alınan kararlara ihtiyacımız var” diye konuştu. 

Gümüşhane’yi daha yaşanabilir marka bir kent seviyesine taşımak arzusunda olduğunu dile getiren İdris Çimen, “Bu hedef doğrultusunda hemşerilerimizin katkısı ve bizlerin fizibilite çalışmaları ile olgunlaşmış projelerimiz var. İlimizin ileri gelenleri, esnafları ve vatandaşlarının yanı sıra il dışında yaşayan Gümüşhanelilere yönelik ziyaret ve istişarelere devam diyoruz. Bu şehri yöneteceksek hep birlikte, el ele vererek yönetmeliyiz. Kulüp başkanlığım dönemimde de, kazandığımız başarıların temel kaynağı istişare ve ekip çalışmasıydı” ifadelerini kullandı.

İdris Çimen açıklamalarını, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi her geçen gün daha refah seviyesini artıran, bu millet için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentilerine uygun bir belediye anlayışı ile vatandaş odaklı işler yapmak için var gücümüzü ortaya koymaya hazır olduğumu bilmenizi isterim” sözleri ile tamamladı.

image_print

HABERLER