İFFET ABİDESİ KELKİTLİ HATİCE'NİN HİKÂYESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İFFET ABİDESİ KELKİTLİ HATİCE'NİN HİKÂYESİ

Giriş Tarihi: 08 Mart 2020 - 20:46

Son Güncelleme: 08 Mart 2020 - 20:52

Olay 2001 yılında Kelkit’in bir dağ köyünde geçer.

45 yaşındaki Hatice R. adlı kadın sabah erken saatlerde bahçeye çalışmaya gider. Bahçede çalışırken arkasından kuvvetli bir elin başörtüsünü ve elbisesinin çektiğini hisseder. Geri döndüğünde elbisesini çekenin bir ayı olduğunu görür. Karşısında ayıyı gören Hatice R.  ayıdan kurtulmak için var gücü ile koşmaya ve bağırmaya başlar. Çevreden yetişenlerin yardımı ile ayının elinden yaralı olarak kurtulur.

Hatice Hanım Devlet Hastanesine kaldırılır ve kısa sürede yaraları tedavi olup taburcu olur.

Hatice Hanım köyüne döndükten sonra başından geçen olayı köyün kadınlarına anlatır ama, anlatımındaki bir nokta çok ilginçtir.

Hatice Hanım Der ki: “Başörtüm ve elbisem arkadan çekilince çok korktum. Geri döndüğümde başörtümü ve elbisemi çekenin bir ayı olduğunu görünce çok sevindim!… çünkü; ben yabancı bir erkeğin başörtüme ve elbiseme el uzattığını zannetmiştim, ama ayıyı görünce çok sevindim…”

İffetini canından daha önemli gören bu Anadolu kadınına saygılarımızı sunuyoruz. Ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

image_print

HABERLER