II. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ SONA ERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

II. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ SONA ERDİ

Giriş Tarihi: 10 Kasım 2019 - 19:42

Son Güncelleme: 10 Kasım 2019 - 19:42

Gümüşhane Üniversitesi’nde yapılan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi 9 Kasım’da yapılan kapanış oturumuyla sona erdi.

Kongrenin üçüncü gününde yapılan kapanış oturumuna Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Nazır, İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Ali Kuzudişli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Doç. Dr. Pınar Hayaloğlu, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık, Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Hüseyin Aydoğdu ve Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Bölümünden Doç. Dr. Saffet Kartopu konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmaların ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Nazır da kongre hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Çok başarılı bir kongre süreci geçirdik. Sempozyumun açılış törenine katılan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sempozyumun hazırlık sürecinde en fazla sıkıntı çektiğimiz konulardan bir tanesi 350’ye yakın aşırı bir müracaatın olmasıydı. Bunlardan bir kısmını içimiz acıyarak elemek durumunda kaldık. Çünkü bu kadar fazla sayıda bir tebliğ ile kongreyi düzenleyemezdik. Kongrede 236 tebliğin sunumunu gerçekleştirdik. Kongremizde tarihten felsefeye, iletişimden sosyolojiye, ilahiyattan turizm alanına kadar pek çok tebliğ sunuldu. Kongrede emeği geçen çok teşekkür ediyorum.”

2’incisi tamamlanan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Dört üniversite ortaklığında gerçekleştirilen kongremizin oldukça verimli geçtiği kanaatindeyim. Yoğun şekilde ilgi gören kongrede hocalarımızın da ifade ettiği gibi sosyal bilimlerin hemen her alanından çok sayıda tebliğ sunumu gerçekleşti. Kongrelerin amacı, bilimsel anlamda fikirlerin ve üretimlerin buluşturulmasıdır. Böylelikle akademik camiaya can gelir ve bilim adına yeni şeyler söyleme fırsatı bulunmuş olur. Ulusal ve uluslararası birçok üniversiteden pek çok akademisyeni üniversitemizde bu denli önemli bir kongrede ağırlamış olmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Kongrenin gerçekleşmesinde bize ortak olan üniversitelere, emek veren tüm hocalarımıza, öğrencilerimize, kongremize katkıda bulunmak üzere buraya gelip tebliğ sunan bütün akademisyenlere çok teşekkür ediyorum. Bilim adına bu denli özenle hazırlanmış bir etkinliğin ev sahibi olmak ise ayrı bir gurur kaynağı.”

Kongrenin kapanış oturumu, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Kongre kapsamında özellikle ülke ve şehir dışından katılım sağlayan misafirlere Gümüşhane’nin turistik yerleri gezdirildi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

image_print

HABERLER