İl Başkanı Erdoğdu’dan Köse, Kürtün ve Torul İçin Doğalgaz Teşekkürü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İl Başkanı Erdoğdu’dan Köse, Kürtün ve Torul İçin Doğalgaz Teşekkürü

Giriş Tarihi: 17 Kasım 2023 - 14:47

Son Güncelleme: 17 Kasım 2023 - 14:50

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, uzun süredir talep edilen Köse, Kürtün ve Torul ilçelerinde doğalgaz çalışmalarının başladığını duyurdu.

Başkan Erdoğdu, yaptığı açıklamada Milletvekili Av. Celalettin Köse ile girişimleri sonucu Köse, Kürtün ve Torul ilçelerinin temiz ve hayatı kolaylaştıran enerji kaynağı olan doğalgazla buluşturulduğunu belirtti. 

İlçelerde bir yandan saha etütleri, istasyon yerleri ve projelendirme çalışmaları sürdürülürken diğer yandan ise yatırımda kullanılacak olan boru sevkiyatlarının da hızla devam ettiğini kaydeden Köse, “Hemşerilerimizin her alanda hizmetin en iyisini hak ettiği düşüncesiyle, ne söz verdiysek, takip edip, yerine getiriyoruz. İnşallah alt yapı çalışmaları en kıza sürede tamamlanacak ve ilçelerimiz doğalgaza kavuşacak. İlgi ve destekleri için Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanınız Sayın Alparslan Bayraktar’a, Milletvekilimiz Av. Celalettin Köse’ye ve doğalgaz dağıtım firması Aksa Doğalgaz’a teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 19 Ekim 2023 tarih ve 12140-2 sayılı kurul kararıyla başlayan çalışmalar kapsamında saha etütleri, istasyon yerleri ve projelendirme çalışmaları devam ederken, inşaat çalışmaların Mayıs 2024’te başlaması ve bahse konu ilçelere gazın 2024 yılı Aralık ayında verilmesi planlanıyor.

image_print

HABERLER