İLAHİYAT ÖĞRENCİSİ VE İMAM MESUT DÜZGÜN’ÜN VEFATI İLE İLGİLİ REKTÖR ZEYBEK’TEN AÇIKLAMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İLAHİYAT ÖĞRENCİSİ VE İMAM MESUT DÜZGÜN’ÜN VEFATI İLE İLGİLİ REKTÖR ZEYBEK’TEN AÇIKLAMA

Giriş Tarihi: 16 Haziran 2018 - 16:10

Son Güncelleme: 16 Haziran 2018 - 16:10

Aslen Şırnaklı olan Gümüşhane üniversitesi öğrencisi ve Esenler Köyü imamı Mesut Düzgün, 15 Mayıs 2018 Cuma günü, görevli olduğu Gümüşhane Merkez Esenler Köyü’nde bayram namazını kıldırdıktan sonra özel aracı ile Memleketi Şırnak’a ailesinin yanına bayramlaşmaya giderken merkez Yayladere köyü yakınlarında aracın dereye uçması sonucu hayatını kaybetti.

Olayın duyulmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr.Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Esenler Köyü Muhtarı Adem Çakmak ile birlikte gece saat 01:30’da  merhum Mesut Düzgün’ün acılı ailesi Trabzon Havalimanı’nda karşıladılar.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Morgunda yapılan işlemlerin ardından adli tıp işlemlerinin yapılması için Trabzon’a nakledilen  naaşla ilgili işlemler Trabzon’da tamamlanmış olup, Mesut Düzgün’ün cenazesinin 17 Haziran 2018 Pazar günü sabah uçakla Şirnak’a gönderileceği öğrenildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yaşanan kazada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mesut Düzgün için bir açıklama yaptı. Rektör Zeybek açıklamasında şunları belirtti: “Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Mesut Düzgün, 1 ay önce Gümüşhane Esenler köyüne imam olarak atanmış daha 22 yaşında bir gencimizdi. Köyde bayram namazını kıldırdıktan sonra memleketi Şırnak’a bayram tatilini geçirmek üzere otomobiliyle yola çıktı. Kostan Dağı’nı aştıktan sonra Yayladere köyüne ulaşan Düzgün, Yayladere köyü Gufangoz mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle aracının kontrolünü kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yol kenarındaki dereye uçtu. Olay yerinde hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz öğrencimiz için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve üniversitemiz camiamıza başsağlığı diliyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Çevresinde ve okulunda çok sevilen bir genç olan Mesut Düzgün için arkadaşları Hatim programları düzenliyorlar.

Mesut Düzgün kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ruhu için ELFATİHA.

 

image_print

HABERLER