İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Ekibini Tebrik Ediyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Ekibini Tebrik Ediyoruz

Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2023 - 11:11

Son Güncelleme: 23 Temmuz 2023 - 11:11

Hasan Pir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, devletimizin bekası açısından çok önemli işlere imza atıyor.

Dezenformasyona karşı yapılan çalışmalar bile tek başına İletişim Başkanlığı’nın yüz akıdır.

Tarih boyunca hep önemini koruyan ‘yalan haber’ tehdidi, tarihin hiçbir döneminde günümüzdeki kadar tehlikeli boyuta  ulaşmamıştır.

Eskilerin fısıltı ile yayıldığını söyledikleri yalan haberler, bugün elimizdeki telefonlarla bize en yakın mesafeye gelmiş durumdadır. Yani, hepimiz her an yalan haber tehdidi ile iç içe, göz göze ve el eleyiz…

Binlerce olumlu, güzel hizmetin yanında dezenformasyona da sebep olması elbette son asrın en önemli keşfi olan interneti suçlu kılmayacaktır.

Devletlerin ve milletlerin her zaman düşmanları olagelmiştir.  Türk Milleti olarak bizim de tarihin her döneminde düşmanımız olmuştur. Ama, yine eskilerin deyimi ile düşmanın da merdi makbuldür.

Türk Milleti’nin gerek iç, gerekse dış düşmanları maalesef mert değiller. Başta yalan ve iftira sermayesini çok kullanıyorlar. Bu yalan ve iftira içerikli bilgiler Anadolu’nun saf temiz insanına cep telefonları ile hemen ulaşıyor. Anadolu insanı sosyal medya ortamlarında gördüğü yalan bilgileri doğru zannederek hemen kabulleniyor. Çünkü; yalan haber hainliğini kavrayamıyor ve bu hainliği hafızasına sığdıramıyor. Bu nedenle de önüne çıkan yalan haberleri doğru haber zannederek inanıyor…

Özellikle sosyal medya, internet medyası ve yazılı medya platformlarında yapılan bu yalan ve iftira haber furyası bir milli güvenlik sorunu haline gelmek üzere iken Sayın Prof.Dr. Fahrettin Altun başkanlığındaki İletişim Başkanlığı Kurumu olaya el atarak, “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ni” kurdu.

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi” her gün sosyal medyayı, internet medyasını ve yazılı medyayı tarayıp yalan ve iftira haberlere ulaşıp, bunları bir bültenle vatandaşlara duyuruyor ve doğrularının ne olduğunu yazıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ilk ‘Dezenformasyon Bülteni’ni11 Ekim 2022 tarihinde yayımladı. O günden bugüne tam 81 bülten yayımlandı. Bu bültenlerin tamamına “www.iletisim.gov.tr” adresinden ulaşılmaktadır.

Akla gelecek her türlü yalanı ve iftirayı anında yayıyorlar

Devlet, millet düşmanları aklınıza gelebilecek her türlü yalanı ve iftirayı anında yayıyorlar. Bunlara karşı aynı hızda bir reaksiyonla yalanların ortaya çıkarılıp, doğruların vatandaşın önüne konması gerekiyordu ki, işte Sayın Başkan Altun ve ekibi de bu çok önemli işi başardı.

Yalan ve iftira dinimizin çok önemli bir kırmızı çizgisi olduğu için, Allah’a inanan, ahirete inanan hiçbir kimse yalana tenezzül etmez ve etmemeli. Çünkü; Allah’ın (c.c.) yasak kıldığı  fiillerin içinde yalan ve iftira da bulunmaktadır. Bunu bilen kişiler bu alçak silaha tenezzül etmezler. Ama, gelin görün ki, bu şerefli milleti, bu kahraman devleti sevmeyen iç ve dış düşmanlar bu alçak silahı çok kullanıyorlar. İnsanları kandırıyorlar. Bir yalan haberi birkaç sosyal medya platformunda gören ve okuyan bir insan en sonunda bu yalanlara inanmaya başlıyor. Olay bu kadar basit… Onun için insanlar zehirlenmeden bir tedbir gerekiyordu ki, Sayın Başkan Fahrettin Altun da bu çok önemli konuya el atmış ve bu gidişe tam zamanında “DUR” demiştir.

Son Müslüman Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyenlere karşı cansiperane çalışan her kurumu, kurum yetkililerini ve çalışanlarını tebrik ediyoruz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Kurumu Başkanı Sayın Prof.Dr. Fahrettin Altun’u ve ekibini tebrik ediyoruz. Devletimizin bekası ile ilgili çok önemli hizmetlere imza atıyorlar. Biz de basın olarak bu güzellikleri vatandaşlarımızla paylaşmak zorundayız. İnşallah bundan sonra da yapılan bu çok önemli çalışmaları köşemizde ve haberlerimizde paylaşmaya devam edeceğiz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER