İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİR KEZ DAHA FİNALDE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİR KEZ DAHA FİNALDE

Giriş Tarihi: 15 Eylül 2020 - 13:58

Son Güncelleme: 15 Eylül 2020 - 13:58

TRT’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda 5 kategoride 116 eser ön elemeyi geçerek, jüri değerlendirmesine girmeye hak kazandı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi geçen yıl 7 öğrenci ve 4 proje ile finale kaldığı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda bu yıl da 17 öğrenci ve 5 proje ile bir kez daha finale kalarak, büyük bir başarıya imza attı. İletişim Fakültesi bu yarışmada Televizyon Haberi, Televizyon Programı, Sosyal Medya Projesi ve İnternet Haberi dallarında finale kalma başarısı gösterdi.

Yarışmaya bu yıl Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı, İnternet Yayıncılığı ve Ev Hayat Dolu kategorilerinde 76 üniversiteden başvuru oldu. Finale kalan 116 eser jüri tarafından değerlendirilecek ve kazanan isimler ekim ayında ödüllerini alacak.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yarışma için hazırlanan projeler şöyle:

Sosyal Medya Projesi kategorisinde;

Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez danışmanlığında öğrencilerimiz Seda Fırın, Ecem Burcu Güzel ve Mustafa Akıncı tarafından hazırlanan KEKELE TV.

Televizyon Haberi kategorisinde;

Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez danışmanlığında öğrencilerimiz Vehbi Demir, Serdar Aslan ve Özcan Kılıç tarafından hazırlanan KEKEMELIK FARKINDALIK PROJESİ.

İnternet Haberi kategorisinde;

BABA BEN MUHTAR OLDUM adlı projesiyle Gizem Temir finale kalırken, Temir’in danışmanlığını ise İletişim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu yaptı.

Televizyon Programı kategorisinde de;

E-SPOR adlı projeyi hazırlayan öğrencilerimiz Efe Can Aktaşlı, Mehmet Emin Yücel, Mert Mutlu, Doğukan Akın ve Hasan İnce’ye de fakültemiz Arş. Gör. Yasemin Güney danışmanlık yaptı.

Televizyon Programı kategorisinin ikinci projesi ise Baturay Can, Ahmet Can Duman, Saffet Uy, Tolga Boruzancı ve Taha Pür tarafından hazırlanan ÇİZGİ HABER PROGRAMI oldu. Projenin hazırlanmasında öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten danışmanlık yaptı.

Daha önce Radyo, Televizyon, Haber ve İnternet Yayıncılığı olmak üzere 4 ana kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl, pandemi nedeniyle TRT’nin de yayınlarında özellikle üzerinde durduğu ve slogan haline getirdiği “Ev Hayat Dolu” kategorisi eklenerek, gençlere bu kategoriye teması “salgın” olan eserleriyle başvuru imkânı tanındı.

Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez konu hakkında “Medya Merkezi fakültemizin göz bebeği. Medya Merkezi’nde önceliğimiz; proje üretmek, öğrencilerimizin uygulama yapabilmelerini sağlamak ve onları profesyonel iş hayatına hazırlayabilmektir. Bunun meyvelerini ulusal ve uluslararası yarışmalardan elde ettiğimiz başarılarla ve uygulama birimlerinde çalışan öğrencilerimizi sektörde iyi yerlerde görerek alıyoruz. Bu başarıları elde etmemizde bize destek olan rektörümüze, dekanımıza, birim sorumlusu hocalarımıza ve öğrencilerime şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı Medya Merkezimizin, Fakültemizin başarısıdır” diyerek, görüşlerini ifade etti.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Sertaç Timur Demir, “Bölümüzü gerek kurmadan önce gerek öğrenci alımından itibaren tümüyle öğrencilerimizi uygulamaya sevk edecek şekilde dizayn ettik. Derslerimizi de bu şekilde işliyoruz. Mezuniyet projesi de bu eksende yapılandırılmıştı. Şimdi yavaş yavaş bu çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz. Bu başarılar, bu çabanın mahsulüdür. Bundan sonrasında daha fazlasının geleceğini düşünüyorum ve diliyorum” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bu yıl 6. kez gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında 4 farklı kategoride finale kalmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tür yarışmalar öğrencilerimizin ürünlerini sergileme fırsatı verirken, aynı zamanda onları mesleki yaşamlarına motive ediyor. Biliyoruz işin mutfağında yer almak, uygulamaya yönelik projeler üretmek hem fakülte için hem de öğrenciler için oldukça önemli. Özellikle yüz yüze eğitime ara verilen bu pandemi sürecinde böylesi güzel bir haber almak hepimizi mutlu etti. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum. Ellerine emeklerine sağlık” açıklamasını yaptı.

Alınan başarılardan dolayı öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Geçen yıl birçok başarısına tanık olduğumuz İletişim Fakültemiz başarılarına hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilerimizin geçen yıl 7 öğrenci ve 4 proje ile finale kaldığı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda bu yıl da 17 öğrenci ve 5 proje ile bir kez daha finale kalması bizler için heyecan verici bir gelişme oldu. Fakültemizin yakalamış olduğu bu başarı çıtasını, her yıl daha da ileriye taşıması akademik kadromuzun da kalitesini gözler önüne sermektedir. İletişim Fakültemizi bu yönden kutluyorum. Bizlere büyük sevinçler yaşatmaya devam ediyorlar. İnanıyorum bu başarıların devamı gelecektir. Öğrencilerimizin bu tür yarışmalardan aldıkları başarılar, onların mezun olduktan sonraki çalışma hayatlarında da kendilerine yol gösterici olacaktır. Bizleri böylesi ödüllerle sevindiren İletişim Fakültesi öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin başarısında emek veren ve pay sahibi olan danışman hocalarımız başta olmak üzere İletişim Fakültemizin tüm hocalarına da tekrardan teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 15.09.2020

image_print

HABERLER