İLKSAN Genel Merkezi, Gümüşhane'de Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı Anacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İLKSAN Genel Merkezi, Gümüşhane’de Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı Anacak

Giriş Tarihi: 07 Eylül 2022 - 23:55

Son Güncelleme: 08 Eylül 2022 - 0:17

8-9 Eylül 2022 tarihlerinde Gümüşhane’de yapılacak olan anma etkinliklerine İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Genel Müdür Mintez Şimşek ve beraberindeki heyet katılacak.

Yurt genelinde 289.000 Eğitimci üyesi bulunan Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), bu yıl “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programının ana teması olarak Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ’ın anılmasını belirledi.

İLKSAN, yetkili kurullarında alınan kararlar ışığında, aynı anda en çok eğitim şehidinin (Darıkent Şehitleri) verildiği 11 Eylül günü  “Şehit Eğitim Çalışanlarını Anma Günü” olarak belirlenmiş ve bu kapsamda her yıl “Şehit Eğitim Çalışanlarını Anma Etkinlikleri” düzenlenmektedir. 

İLKSAN yönetiminin aldığı karar  gereği, Şehit olan 174 şehit öğretmenimizin her yıl belli programlar dâhilinde anılması maksadı ile yapılan bu etkinlikler kapsamında, şehit eğitimcilerimizin adına ilgili belediye iş birliği ile park açılışları gerçekleştirilmekte, şehit eğitimcilerimizin mezarları ziyaret edilmekte, ziyaret edilen yerdeki en büyük camide Şehit Eğitim Çalışanlarımızın ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutulmaktadır.

İLKSAN‘dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılının “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programının ana teması Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ’ın anılmasıdır.

1993 yılında Gümüşhane İli Torul İlçesi Demirkapı Köyünde dünyaya gelen ve Şanlıurfa İli Siverek İlçesi Çiftçibaşı Köyü İlkokulu’nda görev yapmakta iken, yaz tatili için memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıktığında, Tunceli-Pülümür karayolunda, 16 Haziran 2017 Cuma günü hain terör örgütü PKK mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak şehit edilen Necmettin YILMAZ için yapılacak etkinliklere İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Genel Müdür Mintez Şimşek ve beraberindeki heyet katılacak.

İLKSAN heyeti, Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın Torul İlçesinde bulunan ailesini ve kabrini ziyaret edecektir.

Anma etkinliği kapsamında Şehit Eğitim Çalışanlarımızın ruhuna ithafen cuma namazından önce Gümüşhane Merkez Kemaliye Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Yasin-i Şerif okutulacak, akabinde il merkezinde Şehit Öğretmenler Künye Fotoğraf Sergisi açılacak ve Torul ilçe merkezinde Torul Belediyesi-İLKSAN iş birliği ile Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN)’ın  2022 yılı şehit eğitim çalışanlarını anma etkinlikleri 11 eylül şehit öğretmenleri anma günü programı kapsamında  08-09 Eylül 2022  tarihlerinde Torul ve Gümüşhane’de  Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anma programı şöyledir:

-08 Eylül 2022 Perşembe

  • Resmi Ziyaretler-Gümüşhane
  • Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Ailesinin Ziyaret Edilmesi-Torul
  • Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Kabrinin Ziyaret Edilmesi-Torul

-09 Eylül 2022 Cuma

  • Resmi Ziyaretler-Gümüşhane
  • Cuma Namazı Öncesi    Merkez Kemaliye Camii’nde Mevlid-İ Şerif Ve Yasin Okutulması-Gümüşhane
  • Namaz Sonrası Şehit Öğretmenler Künye Fotoğraf Sergisi-Gümüşhane
  • Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Parkı Açılış Töreni -Torul
image_print

HABERLER